O companie din Grupul Enel va dezvolta un proiect de 99 MW de energie solară și capacitate de stocare, în Portugalia

O companie din Grupul Enel va dezvolta un proiect de 99 MW de energie solară și capacitate de stocare, în Portugalia
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2020

Endesa Generación Portugal, filiala companiei spaniole Endesa, parte din grupul Enel, a primit dreptul de a conecta la rețeaua națională 99 MW dintr-un nou proiect solar + stocare, în baza unui contract pe 15 ani cu Sistemul Energetic Național al țării. Proiectul se va situata în regiunea Algarve din Portugalia, iar investiția se va ridica la aproximativ 90 de milioane de euro, data estimată la care proiectul va deveni operațional fiind anul 2024.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Endesa Generación Portugal, filială a companiei spaniole Endesa, parte a grupului Enel, a câștigat dreptul de a dezvolta un proiect de 99 MW de energie solară + capacitate de stocare, conform rezultatelor preliminare ale celei de-a doua licitații pentru energie din surse regenerabile organizată de guvernul portughez prin DGEG (Direção-Geral de Energia e Geologia)", a informat grupul.

Instalația, care va fi dezvoltată, construită și operată de către Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a grupului Enel, va fi primul proiect de energie regenerabilă + stocare pe care grupul îl dezvoltă în Peninsula Iberică, scrie News.ro.

Consiliul Concurenței a publicat o listă neagră cu 35 de firme care au trucat licitațiile publice în ultimii trei ani. Siveco, Energobit, Electrica sau Electromagnetica - printre numele cele mai cunoscute CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a publicat o listă neagră cu 35 de firme care au trucat licitațiile publice în ultimii trei ani. Siveco, Energobit, Electrica sau Electromagnetica - printre numele cele mai cunoscute

"Cu această atribuire, confirmăm dedicarea noastră pentru dezvoltarea surselor regenerabile de energie din Peninsula Iberică, de această dată în Portugalia, o piață-cheie pentru noi și pentru angajamentul nostru cu privire la tranziția energică și adoptarea unui model mai sustenabil de generare a energiei electrice. Dezvoltarea de noi capacități regenerabile integrate cu stocarea energiei va contribui la atingerea obiectivelor de decarbonizare atât ale Grupului, cât și ale țării, și va promova înlocuirea progresivă a generării convenționale de energie cu surse cu emisii zero, sporind în același timp flexibilitatea rețelei, datorită capacității de stocare integrate în proiect”, a declarat Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power și Head of Global Power Generation la Enel.

Proiectul, care este estimat să devină operațional în 2024, va fi situat în regiunea Algarve, iar construcția acestuia va presupune o investiție de aproximativ 90 de milioane de euro.

În conformitate cu regulile licitației, Enel va avea dreptul să conecteze noul proiect de energie solară + stocare la rețeaua națională, în baza unui contract pe 15 ani cu Sistemul Energetic Național al țării. Licitația DGEG a fost lansată pentru aproximativ 700 MW în proiecte noi de energie solară și în proiecte noi de energie solară + stocare, în conformitate cu obiectivul Portugaliei de a avea emisii neutre de carbon până în 2050.

"Rezultatul preliminar al licitației este pe deplin în conformitate cu strategia de decarbonizare a Enel, care are drept scop stimularea creșterii amprentei regenerabile a Grupului, inclusiv prin combinarea noilor capacități cu stocarea de energie. Enel Green Power a început recent construcția unui proiect de energie solară + stocare  în Texas și are proiecte de acest gen pentru peste 160 MW aprobate în prezent sau în curs de construcție", precizează grupul.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de aproximativ 46,4 GW și un mix de surse precum energia eoliană, solară, geotermală și hidro.

Endesa gestionează în prezent, prin Enel Green Power España, peste 7.507 MW de putere instalată din surse regenerabile în Spania, din care 4.711 MW sunt hidrocentrale convenționale și restul de 2.796 MW provin din eolian (2.362 MW), solar (352 MW), mini-hidro (79 MW) și alte surse de energie regenerabilă (3 MW). Endesa este prezentă în Portugalia din 1993, cu participații în mai multe proiecte de producție de energie și este, de asemenea, unul dintre pionierii pe piața liberalizată din Portugalia, unde este al doilea jucător ca mărime.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
energie solara