OMV Petrom anunță o nouă descoperire de gaze în apropierea zăcământului productiv Totea. Detalii - la Profit Energy.forum

OMV Petrom anunță o nouă descoperire de gaze în apropierea zăcământului productiv Totea. Detalii - la Profit Energy.forum
scris 8 oct 2019

OMV Petrom anunță descoperirea a noi resurse de gaze în regiunea Olteniei, în apropierea zăcământului productiv Totea, în urma unor investiții de 5 milioane de euro în forarea unei noi sonde la o adâncime de peste 4.300 metri. Producția din faza de testare, de 500.000 metri cubi pe zi, reprezintă o veste bună pentru companie, care, în prima jumătate a acestui an, a înregistrat o scădere a producției de gaze cu 8%.

Detalii despre situația din sistemul energetic în ansamblu și perspectivele vor fi anunțate la Profit Energy.forum, un eveniment care va fi organizat pe 14 octombrie, cu transmisiune în direct pe Profit TV, și la care vor fi prezenți oficiali cu putere de decizie din administrație și cei mai importanți jucători din domeniu

”De-a lungul anilor, zăcământul Totea a fost unul dintre cele mai productive din portofoliul nostru. Însă, așa cum se întâmplă cu orice zăcământ de țiței și gaze, Totea a intrat în declin după ce și-a atins platoul de producție în 2017. Descoperirea unor resurse suplimentare în apropierea zăcământului Totea este o veste extraordinară pentru potențialul zonei și va compensa parțial acest declin”, spune Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil de Upstream.

Zăcământul principal Totea a fost descoperit în 2011, iar forajul sondei Totea 4461 a început în ianuarie 2018, atingând adâncimea finală în septembrie 2018. Sonda a fost testată cu succes în aprilie 2019, pentru volume de până la 500.000 de metri cubi/zi. Conectarea la infrastructura din zona Totea a fost realizată în mai puțin de un an și a fost demarată producția experimentală, pentru a testa potențialul și dimensiunea noii descoperiri.

EXCLUSIV Un grup de firme în care a fost implicat și fratele șefului diviziei românești a companiei petroliere de stat din Azerbaijan vrea să preia rafinăria RAFO Onești CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un grup de firme în care a fost implicat și fratele șefului diviziei românești a companiei petroliere de stat din Azerbaijan vrea să preia rafinăria RAFO Onești

Investițiile în noua sondă și infrastructura conexă se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro. Suma se adaugă celor 200 de milioane de euro deja investite începând din 2011 pentru dezvoltarea infrastructurii de gaze din zona Totea. Lucrările de dezvoltare au inclus forajul a cinci sonde de mare adâncime și construcția parcului de producție gaze Totea 4540.

Gazul natural de la Totea este transportat prin 25 de km de conducte către hub-ul Hurezani pentru a fi tratat și apoi livrat în sistemul național de transport.

Cu noua sondă, producția de gaze din zăcământul Totea, dacă ar fi folosită exclusiv pentru încălzire, ar putea asigura necesarul de energie pentru peste 500.000 de locuințe.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
productie
gaze
descoperire
totea
omv petrom