OMV vrea să-și refinanțeze datoria, răscumpărând obligațiuni de 750 milioane euro și pregătind o nouă emisiune de 500 milioane euro

OMV vrea să-și refinanțeze datoria, răscumpărând obligațiuni de 750 milioane euro și pregătind o nouă emisiune de 500 milioane euro
scris 15 mar 2018

OMV, principalul acționar al celei mai importante companii românești de petrol și gaze, OMV Petrom, a decis să răscumpere obligațiunile hibride de 750 de milioane de euro emise în 2011.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În plus, Comitetul Executiv al OMV ia în considerare emiterea unor noi obligațiuni hibride, subordonate și fără termen de maturitate, în valoare totală de până la 500 de milioane de euro, profitând probabil de condițiile de piață favorabile din prezent.

OMV răscumpăra obligațiunile hibride din 2011 la valoarea lor nominală plus dobânda valabilă la prima dată la care era posibilă răscumpărarea, 26 aprilie 2018.

Corespondență din Londra - OMV: Nu ne amuză deloc că BRUA se oprește în Ungaria. Nu este obligatoriu ca gazele din Marea Neagră să fie exportate integral în Vest CITEȘTE ȘI Corespondență din Londra - OMV: Nu ne amuză deloc că BRUA se oprește în Ungaria. Nu este obligatoriu ca gazele din Marea Neagră să fie exportate integral în Vest

Obligațiunile din tranșa întâi și din tranșa a doua (din 2015) nu sunt subiectul răscumpărării decise acum.

Emisiunea potențială a noilor obligațiuni hibride subordonate depinde, printre altele, de condițiile de piață și ar putea fi lansată în următoarele 18 luni, cel mai devreme în mai 2018.

Corespondență din Londra - OMV: E un nonsens să plătești redevențe la prețul din Austria al gazelor. De ce nu prețul din Asia sau cel de pe Lună? CITEȘTE ȘI Corespondență din Londra - OMV: E un nonsens să plătești redevențe la prețul din Austria al gazelor. De ce nu prețul din Asia sau cel de pe Lună?

Noile obligațiuni nu vor avea o dată a scadenței și vor putea fi răscumpărate de OMV la anumite date și în anumite condiții.

Detalii despre viitoare emisiune, cum ar fi valoarea nominală totală, prețul și valoarea cuponului, vor fi determinate pe baza actualelor condiții de piață.

Corespondență din Londra: OMV - Luăm în calcul upgradarea rafinăriei Petrobrazi pentru produse petrochimice cu valoare adăugată mare CITEȘTE ȘI Corespondență din Londra: OMV - Luăm în calcul upgradarea rafinăriei Petrobrazi pentru produse petrochimice cu valoare adăugată mare

Veniturile provenite din emisiunea potențială a noilor obligațiuni vor fi utilizate pentru consolidarea lichidității și flexibilității financiare a Grupului OMV, precum și în “scopuri corporative”, conform unui document al companiei.

Corespondență din Londra: OMV - Vrem să devenim principalul furnizor integrat de gaze naturale din Europa CITEȘTE ȘI Corespondență din Londra: OMV - Vrem să devenim principalul furnizor integrat de gaze naturale din Europa

OMV și-a înjumătățit în numai doi ani nivelul datoriei, de la 4 miliarde de euro, la finalul anului 2015, la 2 miliarde de euro, cifră înregistrată la finalul anului 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
bursa
obligațiuni
refinanțare