OPEC+ a decis să mențină planul actual de producție, ignorând apelurile SUA pentru creșterea mai rapidă a livrărilor

OPEC+ a decis să mențină planul actual de producție, ignorând apelurile SUA pentru creșterea mai rapidă a livrărilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2021

OPEC și aliații săi producători de petrol, între care Rusia, reuniți în cadrul OPEC+, au decis să mențină planul actual de producție, refuzând să accelereze creșterea lunară a livrărilor în pofida apelurilor Statelor Unite și ale altor țări, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Participanții la o reuniune a OPEC+ au decis să continue că mărească treptat livrările cu 400.000 de barili pe zi în fiecare lună, scrie News.ro.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat joi într-o conferință de presă: ”Decizia a fost luată anterior, de a crește producția cu 400.000 (barili pe zi) în fiecare lună și subliniez în fiecare lună, până la sfârșitul anului 2022. Astăzi a fost reiterată decizia de a menține actualii parametrii.”

Întrebat de ce grupul nu își mărește nivelul producției, în pofida plângerilor și solicitărilor consumatorilor de petrol precum SUA, India și Japonia, Novak a răspuns că OPEC și aliații săi mențin echilibrul pieței și rămân precauți cu privire la potențialele schimbări ale cererii.

”Din august până acum, am adăugat pe piață 2 milioane de barili de producție suplimentară. Așadar, așa cum era planificat, dăm pieței din ce în ce mai mult volum, pe măsură ce își revine, în același timp observăm și o scădere sezonieră a cererii în al patrulea și primul trimestru al anului și, de asemenea, există unele semne, cum ar fi o scădere a cererii de produse petroliere în UE în octombrie”, a spus Novak.”

Ministrul a continuat că acest lucru ”scoate în evidență faptul că cererea globală de petrol este încă sub presiunea variantei Delta a Covid-19 și din cauza păstrării diferitelor limitări și măsuri pentru combaterea Covid-19 în unele țări”.

Prețurile petrolului au atins recent cele mai ridicate niveluri din 2014, iar țările importatoare de țiței resimt impctul acestor creșteri.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Președintele Joe Biden a atribuit creșterea bruscă a prețurilor energiei în SUA și în întreaga lume reticenței OPEC+ de a pompa mai mult petrol.

Ministrul Energiei al Emiratelor Arabe Unite, Suhail Al Mazrouei, a subliniat accentul pus pe cerere și ofertă, atunci când a răspuns la întrebările reporterilor despre frustrarea națiunilor consumatoare față de prețurile actuale ale petrolului.

”Aș dori să reiterez importanța națiunilor consumatoare pentru noi ca producători. Ei sunt partenerii noștri, lucrăm cu ei pentru a trece la o recuperare fără probleme după pandemie. Deci este esențial pentru noi, un grup de producători, să luăm măsurile corecte, abordând preocupările pe care le-am primit din multe țări”, a spus Al Mazrouei, adăugând că se așteaptă la un surplus de livrăripână în primul trimestru al anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec+
petrol