OPEC+ menține programul de majorare treptată a producție de petrol. Prețurile petrolului au crescut cu până la 2%

OPEC+ menține programul de majorare treptată a producție de petrol. Prețurile petrolului au crescut cu până la 2%
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2021

Prețurile petrolului au crescut cu peste 1%, inversând pierderile din prima parte a tranzacțiilor, în urma deciziei OPEC+ de a menține programul de majorare treptată a producției de țiței, investitorii analizând dacă impactul economic al noii variante omicron a Covid-19 ar putea să nu fie atât de grav cum s-au temut inițial, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului Brent a urcat cu 1,03 dolari, sau 1,6%, la 69,96 dolari pe baril, înt timp ce cotația petrolului WTI, de referință pe piața americană, a avansat cu 1,32 dolari, sau 2%, la 64,84 dolari pe baril, scrie News.ro.

DECIZIE Ion Iliescu poate fi anchetat penal pentru moartea unor persoane în timpul Mineriadei CITEȘTE ȘI DECIZIE Ion Iliescu poate fi anchetat penal pentru moartea unor persoane în timpul Mineriadei

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi, cunoscuți împreună sub numele de OPEC+, au decis joi să elibereze mai mult petrol pe piață în ianuarie, în conformitate cu ritmul adoptat în lunile precedente.

”Ei (OPEC) s-au gândit că s-ar putea să facă mai mult rău decât bine, dacă ar opri creșterile de producție și că ar putea trimite un semnal pieței că distrugerea cererii este reală. Cred că decizia OPEC trimite un semnal de încredere că ei cred că evoluția recentă a prețurilor a fost exagerată”, a declarat Phil Flynn, analist senior la Price Futures Group.

Începând din august, grupul a suplimentat lunar producția cu 400.000 de barili pe zi (bpd), reducând treptat restricțiile record convenite în 2020.

În timp ce severitatea noii variante este încă studiată, unii oameni de știință au spus că simptomele au fost ușoare, atenuând unele dintre îngrijorările timpurii.

Prețurile petrolului au pierdut de joia trecută peste 10 dolari pe baril, când știrile despre varianta omicron au zguduit investitorii pentru prima dată.

În Statele Unite, primul caz de omicron a fost raportat miercuri.

Japonia a anulat joi interdicția privind rezervările de zboruri de intrare în țară, la trei zile după ce biroul de aviație a spus companiilor aeriene să nu accepte noi rezervări pentru decembrie din cauza omicron și provocând îngrijorări cu privire la mai multe interdicții de călătorie și distrugerea cererii.

Proiectul Guvernului pentru vouchere de vacanță: Acordate inclusiv în 2026 CITEȘTE ȘI Proiectul Guvernului pentru vouchere de vacanță: Acordate inclusiv în 2026

JP Morgan Global Equity Research a spus că prețurile petrolului ar urma să depășească 125 de dolari pe baril anul viitor și 150 de dolari în 2023, din cauza deficitului de capacitate în producția OPEC+.

Secretarul adjunct al Energiei al SUA, David Turk, a declarat că administrația președintelui Joe Biden ar putea ajusta momentul eliberării de petrol din rezervele strategice , dacă prețurile globale la energie vor scădea substanțial.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec