OPEC se așteaptă la o cerere mai scăzută pentru țiței, din cauza epidemiei cu noul coronavirus

OPEC se așteaptă la o cerere mai scăzută pentru țiței, din cauza epidemiei cu noul coronavirus
scris 13 feb 2020

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) se așteaptă pe plan global la o cerere mai scăzută pentru țiței în 2020, din cauza epidemiei cu noul coronavirus, și a anunțat că producția sa a scăzut semnificativ în ianuarie, fiind implementat noul pact privind limitarea furnizării, transmit DPA și Reuters.

În 2020, cererea de țiței pe plan global ar urma să urce cu 990.000 de barili pe zi (bpd), la un nivel mediu de 100,73 milioane bpd, previzionează OPEC. Este cu 230.000 bpd mai puțin decât estima cartelul luna trecută, scrie Agerpres.

România a fost, anul trecut, importator net de electricitate CITEȘTE ȘI România a fost, anul trecut, importator net de electricitate

De la 1 ianuarie, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații din afara cartelului (Alianța OPEC+) implementează acordul privind reducerea producției cu 1,7 milioane de barili pe zi, pentru a sprijini piața. În ianuarie, OPEC a redus producția cu 509.000 bpd, la 28,86 milioane de barili pe zi.

"Principalul factor pentru revizuirea în scădere a estimărilor în primul semestru din 2020 îl reprezintă epidemia cu noul coronavirus. Aceasta va încetini și avansul economiei mondiale anul acesta", se arată în raportul OPEC.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
opec
petrol
coronavirus