Operatorul centralei Cernavodă a încheiat un acord pentru medicină nucleară cu americanii de la BWX Technologies

Operatorul centralei Cernavodă a încheiat un acord pentru medicină nucleară cu americanii de la BWX Technologies
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 17 mar 2023

Compania de stat Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei de la Cernavodă, a încheiat un acord cu subsidiara BWXT Medical Ltd a furnizorului american de componente și combustibil pentru industria nucleară BWX Technologies, în baza căruia va fi explorată posibilitatea de a coopera la o investiție în producția de izotopi medicali.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Scopul inițial al acordului este de a efectua o analiză de piață specifică, pe baza căreia colaborarea se va dezvolta în faze ulterioare, a transmis SNN.

Curtea Penală Internațională a emis... mandat de arestare pentru Putin CITEȘTE ȘI Curtea Penală Internațională a emis... mandat de arestare pentru Putin

"Industria nucleară este în prezent esențială atât pentru generarea de energie electrică curată, cât și pentru a asigura producția de izotopi medicali. Având în vedere evoluțiile recente ale pieței de izotopi medicali, nevoia de a contribui la asigurarea securității aprovizionării este în creștere și, prin urmare, credem că este momentul perfect pentru a urmări această oportunitate și a implementa cu succes proiecte de producție de izotopi în centrala nucleară de la Cernavoda.

Suntem mândri să ne extindem și mai mult portofoliul de proiecte în ceea ce privește explorarea producției de izotopi, prin încheierea acestei colaborări, și așteptăm cu nerăbdare să contribuim direct la creșterea sănătății umane prin furnizarea, în viitorul apropiat, de izotopi medicali produși în centrala nucleară de la Cernavoda, care ar putea fi utilizați în întreaga lume", a declarat directorul general al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță.

UBS Group și Credit Suisse se opun unei fuziuni forțate, deși autoritățile elvețiene iau în calcul o astfel de variantă CITEȘTE ȘI UBS Group și Credit Suisse se opun unei fuziuni forțate, deși autoritățile elvețiene iau în calcul o astfel de variantă

"BWXT Medical se angajează să crească aprovizionarea fiabilă cu izotopi medicali care salvează vieți pentru piața de medicină nucleară din întreaga lume. Colaborarea noastră interesantă cu Nuclearelectrica este un pas important pentru a contribui la îmbunătățirea sănătății și bunăstării a milioane de oameni din întreaga lume și pentru a ne poziționa în continuare afacerea pentru a răspunde cererii globale în creștere", a spus și Jonathan Cirtain, președinte și director executiv al BWXT Medical Ltd.

"Nuclearelectrica are 26 de ani de experiență operațională, fiind considerată una dintre cele mai performante companii la nivel global. Prin cele 3 proiecte strategice de investiții ale sale, (Retehnologizarea Unității 1 CNE Cernavodă, Proiectul Unităților 3 si 4, Proiectul SMR), compania urmărește să furnizeze energie curată, să reducă amprenta de carbon, să susțină Acordul de la Paris și, pe baza strategiei sale ESG, să sprijine, de asemenea, inițiative cu impact asupra sănătății umane, cum ar fi acest acord", mai spune compania.

 EXCLUSIV ASF: Prin ieșirea Euroins \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ASF: Prin ieșirea Euroins "în sfârșit se face curat", nu va fi același efect ca la City. Prețurile de vânzare a polițelor RCA pot crește, vrem să le înghețăm cu măsuri compensatorii în premieră pentru asigurători

BWXT Medical Ltd, parte a BWX Technologies Inc., are mai mult de 40 de ani de experiență în domeniul medicinei nucleare, și anume în producția de izotopi medicali, produse farmaceutice, dispozitive medicale, produse de diagnosticare imagistică și de tratament prin radioterapie.

În 2019, SNN a încheiat un memorandum cu compania canadiană Nordion, cel mai mare producător de izotop Cobalt 60 din lume, în perspectiva unei posibile colaborări la un proiect de producție de profil la Cernavodă.

viewscnt
Afla mai multe despre
izotopi medicali
medicina nucleara
nuclearelectrica