Oradea vrea să se încălzească și cu hidrogen produs din energie solară

Oradea vrea să se încălzească și cu hidrogen produs din energie solară
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 27 iun 2022

Termoficare Oradea SA, operatorul sistemului centralizat de încălzire din municipiu controlat de autoritatea locală, vrea să construiască un parc fotovoltaic pe amplasamentul depozitului de zgură și cenușă al vechii termocentrale pe cărbune, închisă în urmă cu 6 ani, precum și o instalație de producție de hidrogen verde lângă noua centrală pe gaze din Oradea care să funcționeze cu curent produs de parcul solar.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Compania a lansat licitații pentru a angaja consultanți care să elaboreze studii de fezabilitate pentru cele două proiecte.

Un nou val de concedieri la Netflix CITEȘTE ȘI Un nou val de concedieri la Netflix

Parcul fotovoltaic ar urma să aibă o putere instalată de 80 MW.

Scopul proiectelor este reducerea consumului de gaze naturale și a obligațiilor de achiziție de certificate CO2, pe fondul majorării galopante a ambelor costuri.

EXIT - Fondul britanic de investiții First Property Group, listat la Londra, va pleca din România în favoarea Poloniei: A fost o foarte bună experiență, dar nu are sens să continuăm! CITEȘTE ȘI EXIT - Fondul britanic de investiții First Property Group, listat la Londra, va pleca din România în favoarea Poloniei: A fost o foarte bună experiență, dar nu are sens să continuăm!

Instalația de producție de hidrogen va fi dotată și cu sistem de stocare. Hidrogenul va fi injectat în gazele cu care este alimentată CET Oradea.

Termoficare Oradea intenționează să obțină fonduri europene pentru implementarea celor două proiecte.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc fotovoltaic
instalatie productie hidrogen verde
hidrogen verde
termoficare oradea
cet oradea