Orban anunță că Laserul de la Măgurele va fi operațional la finele anului viitor

Orban anunță că Laserul de la Măgurele va fi operațional la finele anului viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 dec 2019

Laserul de mare putere de la Măgurele va fi operațional la sfârșitul anul viitor, a declarat marți premierul Ludovic Orban.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Scopul principal al prezenței noastre aici este acela de a identifica cele mai bune căi prin care Guvernul poate să susțină activitatea institutului și să contribuie la fructificarea prezenței, practic, al laserului cu cea mai mare putere din lume în România și la folosirea tuturor rezultatelor cercetării care vor fi efectuate aici. Am discutat despre stadiul realizării proiectului. M-a informat că la finele anului viitor laserul va fi operațional și că vor putea începe experimentele. (...) Interesant este ca în ce măsură parteneri privați sau publici din alte țări să poată să efectueze experimente", a afirmat șeful guvernului, care a vizitat platforma de la Măgurele a proiectului Extreme-Light Infrastructure - Nuclear Physics, dezvoltat în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară "Horia Hulubei", scrie Agerpres.

„Porcilor, jos mâinile de pe teatru!” - Protest în Ungaria față de Guvernul care încearcă să controleze instituțiile de spectacole CITEȘTE ȘI „Porcilor, jos mâinile de pe teatru!” - Protest în Ungaria față de Guvernul care încearcă să controleze instituțiile de spectacole

Orban a subliniat că a fost interesat foarte mult care sunt domeniile care pot conduce la aplicarea cercetărilor efectuate.

viewscnt
Afla mai multe despre
laserul de la măgurele
ludovic orban