Petrolul coboară sub 56 dolari/baril, pe fondul datelor privind majorarea producției

Petrolul coboară sub 56 dolari/baril, pe fondul datelor privind majorarea producției
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 oct 2017

Barilul de petrol s-a ieftinit luni și a coborât sub pragul de 56 dolari, pe fondul datelor privind creșterea numărului de sonde active în SUA și nerespectarea angajamentelor asumate de OPEC prin acordul de reducere a producției cartelului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui sondaj Reuters, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și-a majorat producția cu 50.000 barili pe zi luna trecută, în principal pe fondul creșterii volumelor în Iraq și Libia.

Totodată, numărul sondelor active din SUA a crescut săptămâna trecută pentru prima oară într-o lună, ceea ce indică accelerarea producției de către companii.

OMV confirmă parțial anunțul ministrul energiei: decizia investițională în cazul Neptun Deep este așteptată “în cursul anului viitor” CITEȘTE ȘI OMV confirmă parțial anunțul ministrul energiei: decizia investițională în cazul Neptun Deep este așteptată “în cursul anului viitor”

În jurul orei 19:20, referința globală Brent se tranzacționa la 55,69 dolari/baril, în scădere cu 1,94% de la 56,79 dolari/baril la închiderea de vineri. Petrolul WTI era cotat la 50,33 dolari/baril, cu 2,59% sub prețul consemnat la finele sesiunii de tranzacționare precedente.

Brentul s-a scumpit cu aproape 20% în trimestrul al treilea, cea mai mare creștere din această perioadă a anului din ultimii 13 ani, în timp ce prețul WTI s-a majorat cu 10,5%, cel mai amplu avans trimestrial începând cu jumătatea anului trecut.

Evoluția a fost determinată de așteptările privind scăderea stocurilor mondiale de petrol, în special în contextul acordului de reducere a producției pe care OPEC, Rusia și alți mari exportatori de petrol l-au încheiat în noiembrie anul trecut, acord prelungit în mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
brent
wti
opec
productie
sonde sua