Petrolul continuă să scadă, pe fondul pesimismului din piețe după ce OPEC a pompat un volum record în octombrie

Petrolul continuă să scadă, pe fondul pesimismului din piețe după ce OPEC a pompat un volum record în octombrie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 nov 2016

Petrolul a continuat să se ieftinească vineri, iar Brentul ar putea închide sub pragul 45 dolari pe baril pentru prima dată în ultimele trei luni, pe fondul pesimismului din piețe privind reducerea surplusului global după ce OPEC a raportat o producție record pentru luna trecută, sporind îngrijorările referitoare la succesul acordului anunțat la finele lunii septembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producția membrilor cartelului a crescut cu 240.000 barili/zi în octombrie, la un volum record de 33,64 milioane de barili/zi, cele mai mari creșteri fiind consemnate de Nigeria, Libia și Irak, țări care au cerut, de altfel, să fie excluse din acordul care vizează reducerea producției OPEC până la un nivel cuprins între 32,5 și 33 milioane de barili/zi.

Volumul raportat vineri de OPEC este ușor sub cel estimat ieri de Agenția Internațională pentru Energie (AIE), care anticipa creșterea producției cartelului până la 33,83 milioane de barili/zi.

România și Bulgaria au inaugurat gazoductul Giurgiu-Ruse, cu 3 ani peste termenul avansat inițial CITEȘTE ȘI România și Bulgaria au inaugurat gazoductul Giurgiu-Ruse, cu 3 ani peste termenul avansat inițial

Majorarea producției OPEC pentru a cincea lună consecutiv alimentează temerile din piețe privind un eventual eșec al înțelegerii anunțate în septembrie, detaliile căreia ar urma să fie puse la punct în cadrul unei întâlnirii de la Viena dintre membrii cartelului, programată pentru 30 noiembrie.

În jurul orei 20:00, petrolul Brent cu livrare în ianuarie era tranzacționat 44,59 dolari/baril, în scădere cu 2,7% raportat la închiderea de ieri, de 45,84 dolari/baril. Prețul referinței globale ar putea închide sub 45 dolari/baril pentru a prima oară începând cu 11 august, potrivit datelor investing.com. 

Petrolul West Texas Intermediate (WTI), cu livrare în decembrie, se deprecia cu 2,6%, până la 43,52 dolari/baril, cel mai redus nivel începând cu 20 septembrie.

Pe parcursul săptămânii, Brentul s-a ieftinit cu circa 2,2%, în timp ce petrolul WTI a scăzut cu 1,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
wti
opec
productie