Profitul Rosneft a scăzut cu 77% în trimestrul trei, la 400 milioane dolari

Profitul Rosneft a scăzut cu 77% în trimestrul trei, la 400 milioane dolari
scris 11 nov 2016

Profitul net al Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia, s-a prăbușit cu 77% în trimestrul al treilea, la 26 de miliarde de ruble (400 milioane dolari), de la 89 de miliarde de ruble în urmă cu un an, din cauza prețurilor scăzute ale țițeiului și a unei taxe pe exporturile de hidrocarburi, transmite Reuters.

Rezultatul este mult mai slab decât profitul de 45 de miliarde de ruble anticipat de analiști, scrie News.ro.

Veniturile au scăzut cu 0,7%, la 1.200 miliarde de ruble, comparativ cu trimestrul precedent și cu 4% raportat la aceeași perioadă a anului trecut.

Compania a generat un flux de capital liber de 4,1miliarde de dolari în intervalul ianuarie-septembrie, iar conducerea a subliniat în raportul financiar că alți producători mari de petrol au înregistrat un flux negativ de capital în aceeași perioadă.

Hidroelectrica rămâne cea mai profitabilă companie de stat: a obținut un profit brut de 1,13 miliarde lei la 9 luni CITEȘTE ȘI Hidroelectrica rămâne cea mai profitabilă companie de stat: a obținut un profit brut de 1,13 miliarde lei la 9 luni

Datoriile nete au urcat cu 11,5% în trimestrul al treilea, la 26,1 miliarde de dolari, comparativ cu trimestrul al doilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
rosneft