Petrolul crește pentru prima dată în opt zile, după ce China a raportat importuri record pentru decembrie

Petrolul crește pentru prima dată în opt zile, după ce China a raportat importuri record pentru decembrie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 ian 2016

Prețul petrolului a crescut miercuri pentru prima dată în opt zile, după ce China, al doilea mare consumator de petrol la nivel global, a raportat importuri record de aproape 33,2 milioane barili pentru ultima lună a anului trecut, risipind temerile privind o eventuală încetinire a cererii. Petrolul WTI, care a coborât marți sub pragul de 30 dolari/baril pentru prima oară din decembrie 2003, a revenit peste nivelul de 31 dolari/baril.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

În jurul orei 11:20, petrolul Brent se tranzacționa pe bursa de la Londra la 31,68 dolari/baril, în urcare cu 2,66% față de referință. De partea cealaltă a Atlanticului, petrolul WTI era cotat la 31,3 dolari/baril, în creștere cu 2,8%.

Petrolul a coborât sub pragul de 30 de dolari pe baril, minimul ultimilor 13 ani CITEȘTE ȘI Petrolul a coborât sub pragul de 30 de dolari pe baril, minimul ultimilor 13 ani

Importurile de petrol în China au crescut în decembrie cu 21,4% comparativ cu noiembrie, atingând un nivel record de 33,19 milioane barili. Raportat la decembrie 2014, importurile de petrol au urcat cu 9,3%, relatează Reuters.  În 2015, China a importat 335,5 milioane barili de petrol, în creștere cu 8,8% față de anul anterior.

De cealaltă parte, datele Administrației Generale a Vămilor din China arată că exporturile statului asiatic, exprimate în dolari, au scăzut anul trecut cu 2,8%, cel mai amplu declin începând cu 2009. Importurile s-au redus cu 14,1%, rezultând un surplus comercial de 594,5 miliarde de dolari, față de 382,5 miliarde de dolari în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
wti
brent
china
importuri