Petrolul începe săptămâna în declin. Țițeiul Brent a coborât la minimul din ultima lună

Petrolul începe săptămâna în declin. Țițeiul Brent a coborât la minimul din ultima lună
scris 5 feb 2018

Cotațiile petrolului au început săptămâna în declin, pe fondul îngrijorărilor generate de creșterea producției în Statele Unite.

Petrolul Brent este în scădere cu circa 1% și a atins astăzi un nivel minim de 67,7 dolari pe baril, cel mai mic preț din ultima lună.

West Texas Intermediate (WTI), de referință în SUA, este în scădere cu circa 0,5%, la puțin peste 65 de dolari pe baril. Pe parcursul zilei, WTI a coborât chiar sub nivelul de 65 de dolari/baril.

Printre principalele îngrijorări ale investitorilor se numără evoluția producției de petrol a Statelor Unite.

Producția de petrol a Statelor Unite a depășit în noiembrie nivelul de 10 milioane de barili pe zi, pentru prima oară după 1970, potrivit datelor publicate săptămâna trecută de Administrația pentru Informații în Domeniul Energiei.

Grecia, Malta și România, statele din UE cu cel mai semnificativ declin al consumului de energie CITEȘTE ȘI Grecia, Malta și România, statele din UE cu cel mai semnificativ declin al consumului de energie

Organizația Statelor Exportatoare de petrol (OPEC) și partenerii săi încearcă să susțină prețurile prin reducerea producției, dar SUA ar putea sublima aceste eforturi.

"Pe parcusrul următoarelor săptămâni, un element cheie va fi evoluția producției de petrol din SUA", spune Ric Spooner, analist la CMC Markets, citat de Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
brent
wti
sua
productie
petrol
cotatii