Petrolul își revine după ce EIA a anunțat o nouă scădere a stocurilor din SUA

Petrolul își revine după ce EIA a anunțat o nouă scădere a stocurilor din SUA
scris 26 oct 2016

Cotațiile petrolului au recuperat parțial pierderile din prima parte a zilei, iar barilul de Brent a revenit peste pragul de 50 dolari, după ce Administrația pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) a raportat o nouă scădere săptămânală a stocurilor de petrol din SUA, contrar estimărilor analiștilor.

Stocurile companiilor americane au scăzut cu 600.000 de barili în săptămâna încheiată pe 21 octombrie, după un declin de 5,2 milioane de barili în săptămâna precedentă. Analiștii chestionați de S&P Global Platts estimau o creștere de 400.000 de barili în perioada 17-21 octombrie, în timp ce datele Institutul American al Petrolului (API) au indicat un avans al stocurilor de petrol de 4,8 milioane de barili, potrivit MarketWatch.

Stocurile comerciale de petrol din SUA au scăzut în șase din ultimele șapte săptămâni.

Romgaz a convenit cu PMB plata în avans a livrările de gaze către ELCEN. Prima scadență - pe 12 noiembrie CITEȘTE ȘI Romgaz a convenit cu PMB plata în avans a livrările de gaze către ELCEN. Prima scadență - pe 12 noiembrie

În jurul orei 17:50, petrolul Brent era tranzacționat la 50,60 dolari/baril, în scădere cu 0,4% comparativ cu închiderea de marți. Pe bursa newyorkeză, barilul de WTI era cotat la 49,99 dolari, ușor peste referința de 49,96 dolari.

Anterior publicării raportului EIA, Brent-ul era cotat la 49,76 dolari/baril, iar petrolul WTI la 48,90 dolari/baril. Cele două sortimente au atins astăzi un minim intraday de 49,70, respectiv 48,87 dolari/baril, pe fondul îngrijorărilor privind eficiența acordului anunțat de OPEC luna trecută, potrivit căruia producția cartelului ar urma să se reducă cu aproximativ 1 milion de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
brent
wti
eia
stocuri comerciale