Petrolul s-a scumpit cu peste 2% săptămâna trecută

Petrolul s-a scumpit cu peste 2% săptămâna trecută
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2023

Prețurile petrolului au scăzut vineri cu mai mult de un dolar pe baril, pe măsură ce dolarul s-a apreciat iar traderii au marcat profiturile în urma creșterii puternice din ultimele zile, dar au înregistrat pentru a treia oară creșteri pe ansamblul săptămânii, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,41 dolari, sau cu 1,7%, până la 79,95 dolari pe baril.

Peste 500 de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă, săptămâna viitoare. Cauza: lucrări la rețeaua de termoficare CITEȘTE ȘI Peste 500 de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă, săptămâna viitoare. Cauza: lucrări la rețeaua de termoficare

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 1,40 dolari, sau cu 1,8%, la 75,49 dolari pe baril.

”Se pare că este o marcare a profiturilor, cu unele preocupări legate de cerere care reapar în primul rând pe măsură ce dolarul își revine”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital.

Indicele dolarului american a crescut ușor, după ce a atins un minim al ultimelor 15 luni în timpul sesiunii, pe măsură ce investitorii s-au consolidat înainte de weekend.

Un dolar mai puternic reduce cererea de petrol, făcând țițeiul mai scump pentru investitorii care dețin alte valute.

INFOGRAFICE Afacerile cu căminele de bătrâni depășeau anul trecut 200 de milioane de lei și ar putea trece de 600 milioane de lei în următorii cinci ani. În 2008, afacerile cu căminele de bătrâni nu depășeau 4,61 milioane lei CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Afacerile cu căminele de bătrâni depășeau anul trecut 200 de milioane de lei și ar putea trece de 600 milioane de lei în următorii cinci ani. În 2008, afacerile cu căminele de bătrâni nu depășeau 4,61 milioane lei

Prețurile petrolului au consemnat un câștig săptămânal de peste 2%, după ce întreruperile aprovizionării din Libia și Nigeria au accentuat îngrijorările că raportul dintre cerere și ofertă se va înăspri în lunile următoare.

Mai multe câmpuri petroliere din Libia au fost închise joi din cauza protestului unui trib local împotriva răpirii unui fost ministru.

Separat, Shell a suspendat încărcările de țiței Forcados din Nigeria din cauza unei posibile scurgeri la un terminal.

Perturbarea activității din Libia oprește aproximativ 370.000 de barili pe zi (bpd), în timp ce pierderea din întreruperea din Nigeria este de 225.000 de barili pe zi, a declarat analistul PVM John Evans.

Exporturile rusești de petrol au scăzut, de asemenea, semnificativ și, dacă această tendință va continua săptămâna viitoare, probabil că ar crește și mai mult prețurile, deoarece exporturile de petrol rusești vor fi reduse cu 500.000 bpd în august, au adăugat analiștii Commerzbank.

viewscnt
Afla mai multe despre
cotații țiței. preț petrol
scumpire petrol