Petrolul se apreciază pe piețele internaționale, atingând maximul ultimelor două luni

Petrolul se apreciază pe piețele internaționale, atingând maximul ultimelor două luni
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 26 iul 2017

Cotațiile internaționale ale petrolului au atins miercuri dimineață maximele ultimelor 2 luni, țițeiul Brent apreciindu-se cu 0,82% (sau 41 de cenți), după ce a încheiat ședința de tranzacționare de marți cu peste 3% față de nivelul de închidere al ședinței precedente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La ora 9,30 (ora României), Brent-ul se tranzacționa la 50,61 de dolari pe baril, un nivel care nu a mai fost înregistrat de pe 30 mai, când țițeiul de referință pe piața europeană și globală era cotat la 51,84 dolari pe baril.

Petrolul West Texas Intermediate (WTI - de referință pe piața americană) se apreciase la aceeași oră cu 1,02% sau 49 de cenți, ajungând la 48,38 dolari pe baril.

Analiștii citați de Reuters pun această tendință de apreciere pe seama anticipațiilor investitorilor, care se așteaptă la o reducere a producției de petrol din formațiuni de șist în SUA.

În plus, stocurile de petrol din SUA s-au redus considerabil săptămâna trecută (ceea ce explică aprecierea de mai mare amploare a WTI, comparativ cu concurentul său european, Brent-ul).

Evoluția cotațiilor țițeiului Brent din ultimele patru luni

Petrolul se apreciază pe piețele internaționale, atingând maximul ultimelor două luni

O influență pozitivă asupra evoluției prețului petrolului a exercitat și anunțul Arabiei Saudite privind reducerea exporturilor în luna august la 6,6 milioane barili pe zi (cu un milion sub nivelul din perioada similară a anului trecut) făcut la o reuniune a statelor membre OPEC cu ceilalți producători care și-au asumat micșorarea producției.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
petrol
brent
wti