Președintele polonez: Nord Stream 2 va deteriora relațiile în plan energetic în Europa

Președintele polonez: Nord Stream 2 va deteriora relațiile în plan energetic în Europa
scris 23 oct 2018

Gazoductul Nord Stream 2 va deteriora relațiile în plan energetic în Europa, a avertizat marți la Berlin președintele polonez Andrzej Duda, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său german Frank Walter Steinmeier, transmite PAP.

Președintele polonez a subliniat că există subiecte în legătură cu care Polonia și Germania au opinii divergente în planul securității energetice. "Considerăm fără dubii că investiția reprezentată de gazoductul Nord Stream 2 nu ar trebui pusă în aplicare", a declarat Duda, potrivit Agerpres.

EXCLUSIV DOCUMENT Legea offshore reintră în dezbatere cu prevederi fiscale neschimbate, dar și cu unele modificări și interdicții. UPDATE Primele estimări oficiale: cum s-ar împărți banii între petroliști și stat. Ce se va întâmpla pe piață - anunț la Pro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT Legea offshore reintră în dezbatere cu prevederi fiscale neschimbate, dar și cu unele modificări și interdicții. UPDATE Primele estimări oficiale: cum s-ar împărți banii între petroliști și stat. Ce se va întâmpla pe piață - anunț la Pro

Nord Stream 2 ar urma să lege Rusia de Germania pe sub Marea Baltică, dar SUA și mai multe țări din estul Europei se opun construirii acestui gazoduct, un argument invocat de adversarii acestui proiect este că el va crește dependența energetică a Europei față de Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2
polonia