Președintele Venezuelei propune o strategie pentru reglementarea pieței petroliere

Președintele Venezuelei propune o strategie pentru reglementarea pieței petroliere
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2015

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a propus convocarea unei reuniuni a șefilor de stat ai țărilor membre OPEC și ai altor țări producătoare de petrol.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cred că este necesar să punem la punct o strategie pentru a face ordine pe piața petrolieră (...) cu o reuniune la cel mai înalt nivel a șefilor de stat din țările OPEC", a declarat Maduro pentru postul de televiziune Telesur, după o întrevedere cu emirul Qatarului, Tammid Bin Hamad Al Zani.

În această săptămână, prețul petrolului venezuelean a înregistrat prima sa creștere din luna iunie și se ridica, la încheierea ședinței de vineri, la 42,66 dolari barilul, potrivit Ministerului Petrolului.

Prețul aurului negru din Venezuela a cunoscut o scădere constantă din iunie 2014, determinându-l pe președintele Maduro să facă un turneu în statele aliaților politici. El s-a deplasat din ianuarie și până în prezent în state ca Iran, Arabia Saudită, Algeria, Rusia, China și Qatar în căutarea unei strategii comune pentru a pune capăt căderii prețurilor.

Potrivit lui Nicolas Maduro, ideea de a o convoca o reuniune OPEC la înalt nivel i-a plăcut emirului Qatarului, care s-a angajat să demareze "consultările necesare" în cadrul organizației pentru ca aceasta să poată avea loc.

"El a propus și ca țările producătoare care nu sunt membre ale OPEC să ia parte la această reuniune", a adăugat Maduro.

Venezuela, care obține 96% din veniturile la buget din exporturile de petrol, se confruntă din 2012 cu o penurie de produse de bază, precum alimentele și medicamentele.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol
nicolas maduro