Prețul barilului de petrol Brent a scăzut cu peste 7%, ajungând sub pragul de 100 de dolari

Prețul barilului de petrol Brent a scăzut cu peste 7%, ajungând sub pragul de 100 de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2022

Prețul barilului de petrol Brent a scăzut cu 7,05%, la ora 11:23 GMT (13:23 ora României) fiind cotat pe piața futures din Londra la 97,72 dolari, informează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unii analiști atribuie tendința marcantă de scădere a prețului la petrol - care luni s-a redus cu 6,61%, până la 105,14 dolari la închiderea sesiunii - semnelor că s-ar fi făcut progrese în negocierile pe care le derulează Rusia și Ucraina, scrie Agerpres.

VIDEO Uzina Mecanică București și GDELS vor fabrica încă 133 de transportoare blindate. Nicolae Ciucă: Poate să reprezinte catalizatorul pentru relansarea industriei de apărare românești CITEȘTE ȘI VIDEO Uzina Mecanică București și GDELS vor fabrica încă 133 de transportoare blindate. Nicolae Ciucă: Poate să reprezinte catalizatorul pentru relansarea industriei de apărare românești

După ce a atins nivelul de 97,72 dolari, prețul petrolului Brent și-a mai revenit, fiind cotat, la 12:00 GMT, la 99,66 dolari, apropiindu-se, din nou, de pragul psihologic de 100 de dolari.

Experții subliniază că prețul petrolului de referință în Europa "tinde să cedeze", după ce China a anunțat duminică măsura izolării în orașul Shenzhen, cu 17 milioane de locuitori, ca urmare a unui nou focar de coronavirus.

O încetinire a economiei chineze ar putea fi legată, avertizează ei, cu o scădere temporară a cererii globale de petrol, ceea ce contribuie la scăderea prețului.

"Deși nu a avut loc, din păcate, o de-escaladare în Ucraina, există speranțe că negocierile dintre cele două părți (Rusia și Ucraina) ar putea duce la o încetare a focului. Acestea ar putea fi premature, dat fiind modul în care s-au derulat evenimentele în ultimele săptămâni", a declarat Craig Erlam, analist al firmei Oanda, scrie EFE.

Potrivit expertului, faptul că "cele două părți vorbesc" este "un lucru bun și, din ceea ce vedem, aduce o oarecare ușurare". 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret