Prețul benzinei în România a scăzut sub media europeană; la motorină rămâne cu 2% mai mare

Prețul benzinei în România a scăzut sub media europeană; la motorină rămâne cu 2% mai mare
scris 9 mai 2019

Prețul fără taxe al benzinei pe piața din România a scăzut sub media europeană, în timp ce prețul motorinei este în continuare mai mare cu 2%, arată ultimele date ale publicației Oil Bulletin a Comisiei Europene, analizate de Agerpres.

Astfel, începând cu data de 6 mai, benzina fără taxe costă 0,598 euro pe litru în România, în timp ce media UE este de 0,607 euro pe litru. În privința motorinei, prețul este de 0,652 euro pe litru, față de nivelul median de 0,641 euro pe litru.

Cu muncitorii în grevă și pierderi 2 ani la rând, Electroaparataj, societate controlată de fondul Broadhurst, își urmează planul și convoacă rapid ședință pentru lichidare. Compania - pe piață din 1948 CITEȘTE ȘI Cu muncitorii în grevă și pierderi 2 ani la rând, Electroaparataj, societate controlată de fondul Broadhurst, își urmează planul și convoacă rapid ședință pentru lichidare. Compania - pe piață din 1948

Prețul benzinei a fost și el mai mare decât media UE în ultimele luni, însă cele două niveluri au atins convergența la mijlocul lunii aprilie și, de atunci, prețul din România a fost inferior.

Cu toate taxele incluse, costul carburanților este mai mic în România raportat la media europeană. Benzina are un preț de 1,222 euro pe litru la noi în țară, față de media europeană de 1,487 euro pe litru, iar motorina costă 1,250 euro pe litru la stațiile locale, comparativ cu nivelul mediu de 1,382 euro din UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina
motorina