Prețul carburanților de Crăciun în stațiunile de pe Valea Prahovei și Rucăr-Bran

Prețul carburanților de Crăciun în stațiunile de pe Valea Prahovei și Rucăr-Bran
scris 27 dec 2015

Șoferii români au primit un cadou neașteptat de la Moș Crăciun în 2015: prețuri mai mici la carburanți. Obișnuiți, de obicei cu majorarea prețurilor la benzină și motorină de sărbători, fie din cauza majorării accizelor, a evoluției cursului de schimb sau a prețului internațional al petrolului, sfârșitul acestui an le-a adus o surpriză plăcută: pot cumpăra benzină și în special, motorină, la un preț de sub 5 lei/litru.

Pentru acest lucru românii nu trebuie să le mulțumească guvernanților autohtoni, ci celor ai Arabiei Saudite și companiilor americane producătoare de petrol din formațiuni de șisturi cristaline, care și-au majorat producția și au determinat prăbușirea cu peste 70% a prețului țițeiului.

Așa se face că românii care și-au petrecut sărbătoarea de Crăciun pe Valea Prahovei sau pe culoarul Rucăr-Bran pot achiziționa cea mai ieftină motorină din regiune la stația OMV Petrom din Poiana Țapului, cu 4,65 lei/l, iar cea mai ieftină benzină la stația Lukoil din Rășnov, cu 4,97 lei/l.

Cea mai scumpă benzinărie din regiune este cea OMV Petrom din Predeal, unde un litru de benzină costă 5,09 lei, iar unul de motorină 4,8 lei.

Turiștii care și-au dotat mașinile cu instalații GPL vor alimenta probabil la unele din micile stații particulare, în regiune existând o singură stație a unei companii mari care vinde acest combustibil. E vorba de stația Lukoil din Bușteni, unde litrul de GPL costă 2,45 lei.

Prețul carburanților de duminică, 27 decembrie

Localitate/Stație Preț Motorină (lei/l) Preț Benzină (lei/l) Preț GPL (lei/l)

Sinaia (OMV Petrom)

4,67 5,03 -

Poiana Țapului (OMV Petrom)

4,65 5,01 -

Predeal (OMV Petrom)

4,8 5,09 -

Rucăr (OMV Petrom)

4,79 5,03 -

Azuga (Lukoil)

4,71 5,04 -

Râșnov (Lukoil)

4,76 4,97 -

Bușteni (Lukoil)

4,71 5,08 2,45

 

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
ieftiniri
valea prahovei
rucar
bran