Prețul petrolului Brent a crescut

Prețul petrolului Brent a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2022

Prețul barilului de petrol Brent cu furnizare în mai a urcat vineri pe piața futures din Londra la 109,54 dolari, în creștere cu 2,46% față de cotația de la închiderea ședinței de joi, fiind influențat de situația din Ucraina, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului din Marea Nordului, de referință în Europa, a încheiat ședința anterioară la International Exchange Futures cu o creștere semnificativă, de 8,75 dolari comparativ cu sesiunea anterioară, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Preț plafonat la gaze fără limită de consum pentru populație. Cât veți plăti CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Preț plafonat la gaze fără limită de consum pentru populație. Cât veți plăti

Cotația și-a menținut vineri tendința de creștere, după câteva zile de scădere, care au îndepărtat-o de pragul de aproape 140 de dolari pe baril la care ajunsese săptămâna trecută.

Această nouă creștere a fost influențată de diminuarea așteptărilor privind un acord de pace în Ucraina, care a relansat prețurile petrolului european peste pragul de 100 de dolari pe baril.

Potrivit analiștilor, teama de noi măsuri de izolare din cauza coronavirusului în China, care lovește în predicțiile privind evoluția cererii, precum și posibilitatea de a se ridica sancțiunile impuse Iranului, fiind mărit astfel nivelul ofertei globale de petrol, contribuiseră la încetinirea tendinței de scumpire a petrolului.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret