Prețul petrolului coboară la cel mai redus nivel din aprilie

Prețul petrolului coboară la cel mai redus nivel din aprilie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 iul 2022

Prețul petrolului a coborât, miercuri, la cel mai redus nivel din aprilie, în contextul în care temerile privind o eventuală recesiune alimentează așteptările legate de reducerea cererii, în pofida dificultăților de aprovizionare generate de sancțiunile impuse Rusiei.

Urmărește-ne și pe Google News

Cotațiile petrolului Brent, de referință pe piața globală, au scăzut sub 100 dolari pe baril pentru prima dată de la finele lunii aprilie.

Brent-ul s-a ieftinit cu aproape 11 dolari (-9,5%) marți, iar petrolul West Texas Intermediate (WTI) s-a depreciat cu 9,30 dolari (-8,6%), înregistrând cele mai mari scăderi procentuale într-o singură zi de la începutul lunii martie.

Electrica SA va cumpăra un proiect privind productia de energie din surse regenerabile, pentru 600.000 euro CITEȘTE ȘI Electrica SA va cumpăra un proiect privind productia de energie din surse regenerabile, pentru 600.000 euro

Mișcarea a fost atribuită îngrijorărilor din ce în ce mai mari că politicile agresive de înăsprire monetară ale băncilor centrale, menite să combată inflația ridicată, ar putea trimite economiile americană și mondială în recesiune, scrie MarketWatch.

În jurul orei 19:00 (ora României), petrolul Brent era în scădere cu 2,83% față de referința de ieri, la 99,86 dolari/baril, după ce anterior a atins un minim intraday de 98,50 dolari/baril.

Petrolul WTI era cotat la 96,36 dolari/baril, cu 3,16% sub referință.

De la începutul anului, petrolul Brent s-a scumpit cu 28%, în timp ce prețul petrolului WTI a crescut cu 33%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
preturi petrol
cerere titei
importuri petrol rusia