Prețul petrolului WTI, de referință în SUA, a înregistrat cea mai gravă scădere săptămânală după 2008

Prețul petrolului WTI, de referință în SUA, a înregistrat cea mai gravă scădere săptămânală după 2008
scris 29 feb 2020

Prețul petrolului WTI, de referință pe piața din Statele Unite, a înregistrat cea mai gravă scădere săptămânală după 2008, iar petrolul Brent cel mai mare declin după ianuarie 2016, extinderea epidemiei provocată de coronavirus provocând temeri legate de încetinirea cererii de țiței la nivel mondial, transmite CNBC.

Investitorii sunt tot mai îngrijorați că virusul s-a extins din China în alte 50 de țări, scerie News.ro.

Prețul petrolului american West Texas Intermediate a închis vineri în scădere cu 4,9%, la 44,76 de dolari pe baril, iar pe ansamblul săptămânii s-a contractat cu circa 16%, cel mai amplu declin înregistrat după decembrie 2008.

România pare a fi paradisul hoților de curent. Schimbare pregătită - Racordarea la rețeaua de electricitate va fi permisă și în absența unui act de proprietate sau a unui contract de închiriere CITEȘTE ȘI România pare a fi paradisul hoților de curent. Schimbare pregătită - Racordarea la rețeaua de electricitate va fi permisă și în absența unui act de proprietate sau a unui contract de închiriere

Contractele petrolului Brent, cu livrare în luna mai, au scăzut vineri cu 3,2%, la 50,749 dolari pe baril, cel mai redus nivel din ultimele 14 luni.

Numărul noilor infecții cu coronavirus anunțate la nivel mondial îl depășește în prezent pe cel din China, unde peste 2.700 de oameni au murit. Alte 57 de decese au avut loc în alte țări.

”Prețurile petrolului evoluează tangențial cu știrile legate de epidemiile secundare”, a declarat Stephen Innes, director pentru strategie pe piață la firma AxiCorp.

Prețul petrolului Brent, care a scăzut și joi, cu circa 2%, a coborât în această săptămână cu aproximativ 13%, cea mai mare scădere săptămânală consemnată după ianuarie 2016.

“Un preț al petrolului Brent de sub 50 de dolari pe baril ar fi scenariu de coșmar pentru OPEC și ar putea provoca o reacție din partea grupului principal”, a declarat Jeffrey Halley, analist senior la firma de brokeraj OANDA.

Unii participanți la tranzații se așteaptă totuși ca vânzările recente să fie ținute sub control în curând, odată cu temperarea îngrijorărilor

”Trebuie să credem că virusul COVID-19 va fi adus sub control în curând. Sunt optimist că vom vedea niște vești pozitive până cel târziu la jumătatea săptămânii viitoare”, a declarat Sukrit Vijayakar, director pentru consultanță în domeniul energiei la firma Trifecta.

Traderii speră că OPEC și aliații săi, între care Rusia, vor decide reduceri mai accentuale ale livrărilor, la reuniunea care va avea loc la Viena, pe 5-6 martie.

Arabia Saudită, care va continua să colaboreze cu Rusia în domeniul politicilor referitoare la petrol, își va reduce livrările de petrol în China cu cel puțin 500.000 de barili pe zi, din cauza cererii mai mici din partea rafinăriilor, în luna martie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petrol
pret