Prețul spot al energiei pe bursă a crescut cu 16% în noiembrie 2020, față de aceeași lună a anului trecut

Prețul spot al energiei pe bursă a crescut cu 16% în noiembrie 2020, față de aceeași lună a anului trecut
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2020

Prețul energiei pe piața spot a bursei OPCOM (Piața pentru Ziua Următoare - PZU) a avut o medie de 236,8 lei pe MWh în luna noiembrie a acestui an, cu 16,37% mai mult față de prețul înregistrat în aceeași lună a anului trecut, potrivit datelor postate pe site-ul operatorului bursier.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea totală a tranzacțiilor a fost de 439,5 milioane de lei, în creștere cu 2,9% față de noiembrie 2019, scrie Agerpres.

Touroperator: Maldive, Zanzibar, Dubai, Egipt și Turcia sunt destinațiile externe în care românii își vor petrece vacanța de Revelion CITEȘTE ȘI Touroperator: Maldive, Zanzibar, Dubai, Egipt și Turcia sunt destinațiile externe în care românii își vor petrece vacanța de Revelion

În schimb, volumul tranzacțiilor a scăzut cu 11,4%, până la 1,7 milioane de MWh.

Cota de piață a PZU a scăzut de la 42,4% la 36,6%. Cu alte cuvinte, mai mult de o treime din consumul net de energie al țării a fost tranzacționat pe PZU în luna noiembrie.

Pe piața spot a OPCOM au fost înregistrați 368 de participanți, din care activi au fost 284.

Piața pentru Ziua Următoare (PZU) este o componentă a pieței angro de energie electrică pe care se realizează tranzacții orare ferme cu energie electrică cu livrare în ziua următoare zilei de tranzacționare.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
pret
bursa