Prețurile petrolului au atins maximele ultimelor șase săptămâni, investitorii anticipând prelungirea acordului de limitare a producției de către OPEC și aliații săi

Prețurile petrolului au atins maximele ultimelor șase săptămâni, investitorii anticipând prelungirea acordului de limitare a producției de către OPEC și aliații săi
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2019

Prețurile petrolului au atins marți maximele ultimelor șase săptămâni, crescând pentru a cincea zi consecutiv, pe baza optimismului că OPEC și alți producători, între care și Rusia, vor conveni extinderea măsurilor de limitare a producției, pentru susținerea cotațiilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cotația petrolului Brent, de referință la bursa din Londra, era în urcare cu 0,4%, la 62,85 dolari pe baril, la ora 03:49 GMT (ora 6:49 ora Bucureștiului), în timp ce prețul petrolului american CLc1 era în creștere cu 0,5%, la 58,12 dolari pe baril.Petrolul Brent a atins cel mai ridicat nivel de după 1 august, iar țițeiul american maximul de după 31 iulie, scrie News.ro.

Prețul petrolului american a crescut luni cu peste 2%, iar cel al petrolului Brent cu 1,7%, piața reacționând la numirea, duminică, a prințului saudit Abdulaziz bin Salman în funcția de ministru al Energiei.

Retailerul german KiK se extinde în România CITEȘTE ȘI Retailerul german KiK se extinde în România

Dacă prețul petrolului va încheia tranzacțiile de marți în urcare, ar marca cea mai lungă serie de creșteri de la sfârșitul lunii iulie, dar factorii negativi legați de răzoiul comercial dintre Washington și Beijing se mențin.

Prințul Abdulaziz bin Salman, membru vechi al delegației saudite la OPEC, a declarat că pilonii politicii Arabiei Saudite nu se vor schimba, iar acordul de limitare a producției de petrol cu 1,2 milioane de barili pe zi va fi menținut.

Acesta a adăugat că așa-numita alianță OPEC+, formată din state ale OPEC și din afara organizației, între care Rusia, va continua pentru mult timp.

O întâlnire a statelor din OPEC și din OPEC+, din această săptămână, mărește speranțele unor reduceri suplimentare ale producției, a declarat Stephen Innes, analist pentru regiunea Asia Pacific la firma AxiTrader.

Cu toate acestea, producția de petrol a Rusiei din luna august a depășit cota convenită îm acordurile OPEC+.

Directori participanți la reuniunea Asia Pacific Petroleum Conference au declarat luni că se așteaptă ca prețurile petrolului să continue să fie presate în acest an de incertitudinile legate de economia mondială, războiul comercial dintre Statele Unite și China și creșterea stocurilor în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
opec