Prețurile petrolului au crescut cu 2%, după o informație privind o întâlnire între Rusia și Arabia Saudită care a calmat piețele

Prețurile petrolului au crescut cu 2%, după o informație privind o întâlnire între Rusia și Arabia Saudită care a calmat piețele
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2023

Prețurile petrolului au crescut joi cu 2%, după ce au scăzut la minimele ultimelor 15 luni la începutul sesiunii, susținute de informații conform cărora producătorii de top Arabia Saudită și Rusia s-au întâlnit pentru a discuta modalități de îmbunătățire a stabilității pieței, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1,61 dolari, sau cu 2,2%, la 75,30 dolari pe baril, scrie News.ro.

Noi reguli schimbă factura energiei electrice CITEȘTE ȘI Noi reguli schimbă factura energiei electrice

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 1,53 dolari, sau cu 2,3%, la 69,14 dolari pe baril.

La începutul ședinței de joi, ambele contracte au scăzut cu peste 1 dolar pe baril, până aproape de minimele din ultimele 15 luni.

Miercuri, a treia zi consecutivă de scăderi, țițeiul american a scăzut sub 70 de dolari pe baril pentru prima dată după 20 decembrie 2021.

Presa de stat saudită a informat că ministrul Energiei din țară, prințul Abdulaziz bin Salman, și vicepremierul rus Alexander Novak s-au întâlnit în capitala saudită, pentru a discuta eforturile grupului OPEC+ de a menține echilibrul pieței.

Prețurile petrolului au fost, de asemenea, susținute de o redresare mai largă a piețelor financiare, după ce Credit Suisse a primit un colac de salvare din partea autorităților de reglementare elvețiene, iar secretarul Trezoreriei americane, Janet Yellen, i-a asigurat pe parlamentari că sistemul bancar din SUA rămâne solid.

Dolarul american a scăzut joi, făcând petrolul denominat în dolari mai ieftin pentru deținătorii de valute străine și stimulând cererea.

Atât OPEC, cât și Agenția Internațională pentru Energie (IEA) au prognozat o cerere mai puternică de petrol săptămâna aceasta, dar preocupările privind supraoferta continuă să apese piața.

AIE a declarat că stocurile comerciale de petrol din țările dezvoltate OCDE au atins un nivel maxim al ultimelor 18 luni, în timp ce producția de petrol rusă s-a menținut în februarie aproape de nivelurile înregistrate înainte de război în Ucraina, în ciuda sancțiunilor impuse exporturilor sale pe mare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret