Prețurile petrolului au crescut cu aproximativ 2%, în urma declinului stocurilor din SUA

Prețurile petrolului au crescut cu aproximativ 2%, în urma declinului stocurilor din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2023

Prețurile petrolului au crescut miercuri cu aproximativ 2%, deoarece o scădere peste așteptări a stocurilor de țiței din SUA a compensat îngrijorările că noile majorări ale dobânzilor de referință ar putea încetini creșterea economică și ar putea reduce cererea globală de petrol, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,31 dolari, sau cu 1,8%, la 73,57 dolari pe baril, în timp ce țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) a fost cotat în creștere cu 1,40 dolari sau cu 2,1%, până la 69,10 dolari pe baril, scrie News.ro.

DECIZIE Parlamentul a anulat relaxarea supraimpozitării și ″semi-reglementării″ din energie, la solicitarea președintelui Iohannis și în pofida protestelor ″regenerabililor″ CITEȘTE ȘI DECIZIE Parlamentul a anulat relaxarea supraimpozitării și ″semi-reglementării″ din energie, la solicitarea președintelui Iohannis și în pofida protestelor ″regenerabililor″

Agenția pentru Informații în Energie (AIE) din SUA a declarat că stocurile de țiței au scăzut cu 9,6 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 23 iunie, declinul având loc pentru a doua săptămână la rând.

Scăderea a fost mult mai mare decât cea estimată de analiști într-un sondaj Reuters, de 1,8 milioane de barili, și se compară cu o scădere de 2,8 milioane de barili în aceeași săptămână a anului trecut și o scădere medie pe cinci ani de 7,8 milioane de barili.

Institutul American de Petrol (API), un grup industrial cu propriul raport al stocurilor din SUA a anunțat că firmele energetice au scos din rezerve aproximativ 2,4 milioane de barili de țiței săptămâna trecută, potrivit unor surse.

Prețurile petrolului au crescut în ciuda îngrijorărilor legate de creșterea dobânzii de referință, care ar putea încetini creșterea economică și ar putea reduce cererea de petrol.

Președintle Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat marți că o inflație încăpățânat de mare va obliga banca să evite să declare încetarea majorării dobânzilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret