Prețurile petrolului au crescut cu peste 1%, în urma deciziei OPEC+ de reducere a producției

Prețurile petrolului au crescut cu peste 1%, în urma deciziei OPEC+ de reducere a producției
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2022

Prețurile petrolului au crescut miercuri cu peste 1%, iar în timpul ședinței au atins maxime ale ultimelor trei săptămâni, în urma deciziei OPEC+ de a efectua cele mai mari reduceri ale producției de după pandemia de Covid, din 2020, în pofida unei oferte limitate și a opoziției Statelor Unite și a altor țări față de reduceri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile au crescut, de asemenea, pe baza datelor guvernului SUA care au arătat că stocurile americane de țiței și combustibil au scăzut săptămâna trecută, scrie News.ro.

Nicușor Dan: Bucureștenii nu vor plăti mai mult pentru căldură. Este prețul cel mai mic din România CITEȘTE ȘI Nicușor Dan: Bucureștenii nu vor plăti mai mult pentru căldură. Este prețul cel mai mic din România

Cotația țițeiului Brent a crescut cu 1,57 dolari, sau cu 1,7%, la 93,37 dolari pe baril. Prețul petrolului Brent a atins un maxim al sesiunii de 93,96 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din 15 septembrie.

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,24 dolari, sau cu 1,4%, la 87,76 dolari pe baril. În timpul tranzacțiilor, prețul petroului WTI a ajuns la 88,42 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din 15 septembrie.

Prețurile petrolului Brent și WTI au crescut brusc în ultimele două zile.

Reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi (bpd) decisă de OPEC+ ar putea stimula o redresare a prețurilor petrolului, care au scăzut la aproximativ 90 de dolari, de la 120 de dolari în urmă cu trei luni, din cauza temerilor de o recesiune economică globală, creșterea ratelor dobânzilor din SUA și dolarul mai puternic.

Cotațiile petrolului au crescut săptămâna aceasta în așteptarea reducerilor, a declarat Fiona Cincotta, analist senior al piețelor financiare la City Index.

Cincotta  a mai spus că impactul real al reducerii producției ar fi mic, având în vedere că unii dintre membrii OPEC+ nu reușesc să-și atingă cotele de producție”.

În august, OPEC+ și-a ratat ținta de producție cu 3,58 milioane bpd, deoarece mai multe țări pompau deja cu mult sub cotele lor existente.

”Credem că noile ținte de producție vor fi suportate în cea mai mare parte de țările din Orientul Mijlociu, conduse de Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Kuweit”, a declarat un analist al firmei Rystad Energy, Jorge Leon.

Statele Unite presează producătorii OPEC+ să evite reducerile profunde de producție, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu chestiunea, în timp ce președintele Joe Biden încearcă să prevină o creștere a prețurilor benzinei din SUA înaintea alegerilor de la mijlocul mandatului pentru Congres, din 8 noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret