Prețurile petrolului au crescut la cele mai ridicate niveluri din ultimele aproape trei luni

Prețurile petrolului au crescut la cele mai ridicate niveluri din ultimele aproape trei luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2023

Prețurile petrolului au crescut joi la cele mai ridicate niveluri din aproape trei luni, după ce datele privind inflația din SUA au sugerat că ratele dobânzilor din cea mai mare economie a lumii sunt aproape de nivelul maxim, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 25 de cenți la 80,36 dolari pe baril. Vârful sesiunii a fost de 81,35 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din 26 aprilie, scrie News.ro

IEA și-a redus estimările privind cererea de petrol în 2023, ca urmare a previziunilor economice CITEȘTE ȘI IEA și-a redus estimările privind cererea de petrol în 2023, ca urmare a previziunilor economice

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate din SUA au crescut cu 19 cenți, până la 75,94 dolari pe baril. Maximul sesiunii a fost de 76,90 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins din 28 aprilie.

Datele de miercuri au arătat că prețurile de consum din SUA au crescut modest în iunie și au înregistrat cea mai mică creștere anuală din ultimii doi ani, pe măsură ce inflația a continuat să încetinească.

”Astăzi am avut cifre foarte scăzute ale inflației”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group, discutând despre mișcarea prețurilor.

Temerile că Rezerva Federală va crește ratele dobânzilor au reprezentat un factor negativ pentru petrol, a spus el.

Piețele se mai așteaptă la o singură creștere a ratei dobânzii de referință în SUA.

Dobânzile mai mari pot încetini creșterea economică și pot reduce cererea de petrol.

Prețurile petrolului au crescut cu aproximativ 12% în două săptămâni, în primul rând ca răspuns la reducerile livrărilor din partea producătorilor de top, Arabia Saudită și Rusia, a declarat Craig Erlam, analist senior de piață la OANDA.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret