Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2% și au înregistrat pierderi pe ansamblul săptămânii

Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 2% și au înregistrat pierderi pe ansamblul săptămânii
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2024

Prețurile petrolului au scăzut vineri cu aproximativ 2% și au înregistrat pierderi săptămânale, după ce datele privind locurile de muncă din SUA au redus șansele de tăieri iminente ale dobânzii de referință în cea mai mare economie a lumii, ceea ce ar putea diminua cererea de țiței, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea economică slăbită în China și posibilitatea unei oarecare atenuări a tensiunilor în Orientul Mijlociu au redus, de asemenea, prețurile, scrie News.ro.

ANALIZĂ Cu cât ar scumpi viața românilor noua taxă pe carbon recomandată de FMI și prevăzută deja de legislația UE CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Cu cât ar scumpi viața românilor noua taxă pe carbon recomandată de FMI și prevăzută deja de legislația UE

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,31 dolari, sau cu 1,7%, la 77,39 dolari pe baril și contractele futures pentru petrolul U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 1,47 dolari, sau cu aproximativ 2%, la 72,35 dolari.

Ambele benchmark-uri au consemnat o pierdere de aproximativ 7% pe ansamblul săptămânii.

Ratele ridicate ale dobânzilor, care tind să diminueze creșterea economică și cererea de petrol, în marile economii precum Statele Unite și zona euro, par că vor fi menținute, pe termen scurt.

Datele de vineri au arătat că angajatorii din SUA au adăugat mult mai multe locuri de muncă în ianuarie decât erau așteptările, reducând șansele unei reduceri în curând a dobânzii cheie de către Rezerva Federală.

Drept urmare, dolarul s-a apreciat față de toate monedele importante.

Franța introduce măsuri drastice împotriva Airbnb CITEȘTE ȘI Franța introduce măsuri drastice împotriva Airbnb

”Prețurile (pdetrolului) s-au schimbat puțin înainte de raport, dar datele peste așteptări privind locurile de muncă create micșorează probabilitatea reducerii dobânzii”, a spus Matt Smith, analist la Kpler.

În Europa, un factor de decizie al Băncii Centrale Europene a sugerat, de asemenea, că este prea devreme pentru a reduce ratele dobânzilor din zona euro.

Între timp, îngrijorarea cu privire la redresarea economică a Chinei a persistat, Fondul Monetar Internațional prognozând că creșterea economică a țării va încetini la 4,6% în 2024 și va scădea în continuare pe termen mediu, până la aproximativ 3,5% în 2028.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret