Prețurile petrolului au scăzut cu peste 2%, din cauza dolarului puternic și a îngrijorărilor legate de cererea slabă

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 2%, din cauza dolarului puternic și a îngrijorărilor legate de cererea slabă
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2022

Prețurile petrolului au scăzut miercuri pentru a treia zi consecutiv, cu peste 2%, deoarece dolarul puternic și îngrijorările legate de cererea mai slabă și creșterea ratelor dobânzilor au fost mai mari decât preocupările privind oferta, determinată de decizia OPEC+ de săptămâna trecută de reducere a țintei de producție, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Atât OPEC, cât și Departamentul de Energie al SUA și-au redus previziunile referitoare la cerere, scrie News.ro.

OMV Petrom anunță o investiție de 130 milioane de euro la rafinăria Petrobrazi CITEȘTE ȘI OMV Petrom anunță o investiție de 130 milioane de euro la rafinăria Petrobrazi

Săptămâna trecută, OPEC, și aliații săi, inclusiv Rusia, au convenit să reducă oferta cu 2 milioane de barili pe zi (bpd).

Contractele futures pentru țițeiul Brent au pierdut 2,18 dolari, sau 2,3%, până la 92,11 dolari pe baril. Țițeiul american West Texas Intermediate a pierdut 2,53 dolari, sau 2,8%, prețul coborând la 86,82 dolari.

OPEC și-a redus miercuri estimările de creștere a cererii de petrol în acest an cu 460.000 bpd până la 2,64 milioane bpd, invocând reapariția restricțiilor legate de Covid-19 din China și inflația ridicată.

”Economia mondială a intrat într-o perioadă de incertitudine sporită și provocări în creștere”, a spus OPEC în raportul său lunar.

Departamentul pentru Energie al SUA și-a redus așteptările atât pentru producție, cât și pentru cererea din Statele Unite. În prezent anticipează o creștere de doar 0,9% a consumului în 2023, în scădere față de previziunile anterioare, privind o creștere de 1,7%.

Producția de țitei este de așteptat să crească cu 5,2%, sub avansul de 7,2% prognozată anterior.

Scurgere identificată de polonezi la oleoductul Prietenia, scutit de la embargoul impus importului de țiței rusesc, la puțin timp după sabotajul Nord Stream 1 și 2. Presiune pe prețuri care se poate resimți și în România CITEȘTE ȘI Scurgere identificată de polonezi la oleoductul Prietenia, scutit de la embargoul impus importului de țiței rusesc, la puțin timp după sabotajul Nord Stream 1 și 2. Presiune pe prețuri care se poate resimți și în România

Piața energiei este sub presiunea dolarului, care a crescut față de monedele cu randament scăzut, cum ar fi yenul.

Angajamentul Rezervei Federale de a continua creșterea ratelor dobânzilor pentru a opri inflația ridicată a măritt randamentele, făcând moneda americană mai atractivă pentru investitorii străini.

Miercuri, președintele Fed din Minneapolis, Neel Kashkari, a declarat că Fed va menține direcția actuală, deoarece ”nu am văzut încă prea multe dovezi că inflația subiacentă... este în atenuare”.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret