Prețurile petrolului au scăzut până la cele mai reduse niveluri din ultimele trei luni

Prețurile petrolului au scăzut până la cele mai reduse niveluri din ultimele trei luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2023

Prețurile petrolului au scăzut marți cu peste 4%, până la cele mai reduse niveluri din ultimele trei luni, după publicarea unui raport privind inflația din SUA și recentele falimente ale unor bănci din SUA, care au stârnit temeri de o nouă criză financiară, cu impact negativ asupra cererii viitoare de petrol, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 3,32 dolari, sau cu 4,1%, până la 77,45 dolari pe baril, în timp ce prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 3,47 dolari, sau cu 4,6%, până la 71,33 dolari, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Guvernul își taie prerogativa de a amâna prin HG închiderea unor centrale pe cărbune, la presiunea Bruxelles-ului, pentru a nu pierde bani din PNRR CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul își taie prerogativa de a amâna prin HG închiderea unor centrale pe cărbune, la presiunea Bruxelles-ului, pentru a nu pierde bani din PNRR

Au fost cele mai reduse niveluri atinse la închiderea tranzacțiilor pentru ambele benchmarkuri din 9 decembrie și cele mai mari scăderi procentuale de o zi de la începutul lunii ianuarie.

În plus, ambele contracte au căzut în teritoriu supravândut din punct de vedere tehnic pentru prima dată în câteva săptămâni.

Undele de șoc provocate de prăbușirea Băncii Silicon Valley au declanșat fluctuații mari ale acțiunilor băncilor, deoarece investitorii s-au îngrijorat de sănătatea financiară a unora dintre acestea, în ciuda asigurărilor președintelui american Joe Biden și a altor factori de decizie la nivel mondial.

”Piața fie anticipează o recesiune în viitor, fie s-ar putea ca unul sau mai multe fonduri să fie nevoite să strângă numerar și să reducă riscul din registrele lor, deoarece sunt îngrijorate de lichiditate, după falimentul băncilor”, a spus Phil Flynn, analist la Grupul Preț Futures.

Prețurile de consum din SUA au crescut puternic în februarie, deoarece americanii s-au confruntat cu costuri persistente mai mari pentru chirii și alimente, punând o dilemă pentru Rezerva Federală a SUA, a cărei luptă împotriva inflației a fost complicată de prăbușirea a două bănci regionale.

”Prețurile țițeiului sunt în scădere în urma unui raport referitor la inflație în mare parte în conformitate cu așteptările analiștilor, care mărește probabilitatea pentru cel puțin încă o creștere a dobânzii Fed”, a declarat Edward Moya, analist senior de piață la firma de date și analiză OANDA.

Datele au arătat că Indicele prețurilor de consum (IPC) din SUA a crescut cu 0,4% în februarie, de la 0,5% în ianuarie. Această ușoară încetinire a creșterii prețurilor de consum i-a determinat pe investitori să anticipeze o majorare mai mică a dobânzii cheie de către Fed, în martie.

Acum, analiștii anticipează că Fed își va majora dobânda de referință cu doar un sfert de punct procentual săptămâna viitoare, în scădere față de 0,50 de puncte procentuale așteptate anterior, și va efectua o altă creștere de aceeași dimensiune în mai.

Următoarea întâlnire de două zile a Fed începe marțea viitoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret