Prețurile petrolului au scăzut sub 73 dolari pe baril, din cauza îngrijorărilor legate de impactul variatei Omicron a coronavirusului asupra cererii

Prețurile petrolului au scăzut sub 73 dolari pe baril, din cauza îngrijorărilor legate de impactul variatei Omicron a coronavirusului asupra cererii
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2021

Prețurile petrolului au scăzut marți sub 73 de dolari pe baril, după ce Agenția Internațională pentru Energie (IEA) a declarat că varianta Omicron a noului coronavirus va afecta redresarea cererii globale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele din SUA care arată prețurile de producție se află la maxime ale ultimilor 11 ani au confirmat așteptările pieței privind o reducere mai rapidă a stimulentelor la reuniunea Rezervei Federale din această săptămână, susținând dolarul și afectând cotațiilor petrolului, care de obicei evoluează în sensuri opuse, scrie News.ro.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Contractele futures pe țițeiul Brent au scăzut cu 1,64 dolari, sau cu 2,2%, până la 72,75 dolari pe baril.

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, au pierdut 1,59 de dolari, sau 3,3%, până la 69,70 dolari pe baril.

”Anticipăm că creșterea numărului de noi cazuri de Covid-19 să încetinească temporar, dar nu să oprească refacerea cererii de petrol care este în curs”, a afirmat AIE în raportul său lunar.

Guvernele din întreaga lume, cel mai recent Marea Britanie și Norvegia, au înăsprit restricțiile pentru a opri răspândirea variantei Omicron.

AIE și-a redus prognoza pentru cererea de petrol în acest an și în următorul cu câte 100.000 de barili pe zi (bpd), mai ales din cauza impactului noilor restricții asupra cererii de carburant pentru avioane.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și-a revizuit în urcare, luni, prognoza privind cererea mondială de petrol pentru primul trimestru al anului 2022 și a menținut calendarul său pentru revenirea producției la nivelurile anterioare de pandemie, spunând că varianta Omicron ar avea un impact ușor.

În același timp, Banca Asiatică de Dezvoltare și-a redus marți previziunile de creștere pentru Asia în acest an și în 2022, pentru a reflecta riscurile și incertitudinile aduse de Omicron.

Din punct de vedere al ofertei, OPEC și alți producători importanți, inclusiv Rusia, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, intenționează să crească livrările în fiecare lună cu 400.000 de barili pe zi (bpd), după ce au redus drastic producția anul trecut.

Producția din cel mai mare bazin de șist din SUA este de așteptată să crească la un nivel record în ianuarie, potrivit unei prognoze lunare a Administrației pentru Informații Energetice din SUA , publicat luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret