Prețurile petrolului au urcat cu aproximativ 2%, până la un maxim al ultimelor șase săptămâni

Prețurile petrolului au urcat cu aproximativ 2%, până la un maxim al ultimelor șase săptămâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2023

Prețurile petrolului au urcat vineri cu aproximativ 2%, până la un maxim al ultimelor șase săptămâni, deoarece preocupările privind oferta au depășit temerile că majorarea viitoare a dobânzilor ar putea încetini creșterea economică și ar putea reduce cererea de petrol, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,21 dolari, sau cu 1,6%, la 77,73 dolari pe baril, scrie News.ro.

CONFIRMARE Lansarea la bursă a acțiunilor Hidroelectrica - gândită cu o ceremonie specială, la primul sediu al BVB după regimul comunist, cu Iohannis și Ciolacu CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Lansarea la bursă a acțiunilor Hidroelectrica - gândită cu o ceremonie specială, la primul sediu al BVB după regimul comunist, cu Iohannis și Ciolacu

Prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,23 dolari, sau cu 1,7%, la 73,03 dolari pe baril.

Ambele benchmarkuri au încheiat ziua la cele mai ridicate niveluri din 24 mai, Brent fiind în creștere cu aproximativ 4% pe ansamblul săptămânii, iar WTI cu aproximativ 3%.

În ceea ce privește oferta, cei mai importanți exportatori de petrol, Arabia Saudită și Rusia, au anunțat noi reduceri de producție săptămâna aceasta, ceea ce a adus reducerile totale efectuate de către OPEC+, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, la aproximativ 5 milioane de barili pe zi (bpd) sau aproximativ 5% din cererea globală de petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret