Prețurile petrolului s-au redresat, după ce a atins un minim al ultimelor trei săptămâni

Prețurile petrolului s-au redresat, după ce a atins un minim al ultimelor trei săptămâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2023

Prețurile petrolului s-au redresat marți, după ce a atins cu o zi înainte un minim al ultimelor trei săptămâni, în condițiile în care investitorii au cântărit un dolar american mai puternic, înrăutățirea semnalelor economice globale și restrângerea ofertei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul ACUE, Electrica Furnizare, Tinmar Energy.

Detalii aici

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 21 de cenți, până la 90,92 dolari pe baril, după ce a scăzut la un minim al sesiunii de 89,50 de dolari, cel mai mic preț din 8 septembrie, scrie News.ro.

Șefii companiilor petroliere se apără de criticile legate de climă: Nu suntem în industria înghețatei CITEȘTE ȘI Șefii companiilor petroliere se apără de criticile legate de climă: Nu suntem în industria înghețatei

Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 41 de cenți, până la 89,23 dolari pe baril. La începutul sesiunii, prețurile au scăzut la 87,76 de dolari, cel mai slab preț din 12 septembrie.

Afectând prețurile mai devreme, dolarul american a urcat la un nivel maxim de 10 luni față de un coș de valute, după ce datele privind locurile de muncă din SUA au indicat o piață a muncii încă strânsă, care ar putea determina Rezerva Federală să majoreze ratele dobânzilor luna viitoare.

”Am observat o creștere incredibilă a randamentelor și a dolarului și asta a stârnit îngrijorări cu privire la cererea de viitor”, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group. Ratele mai mari ale dobânzilor și un dolar mai puternic fac petrolul mai scump pentru deținătorii altor valute, ceea ce ar putea reduce cererea de petrol.

Investitorii au urmărit orice actualizare a aprovizionării, deoarece așteptările privind o aprovizionare mai strânsă sunt mari, în urma deciziei de luna trecută a Arabiei Saudite și a Rusiei de a prelungi reducerile de producție până la sfârșitul anului.

Cele două țări fac parte din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi, cunoscută sub numele de OPEC+. Este așteptat ca grupul de producători să își mențină politica de producție neschimbată când se va întruni miercuri, menținând livrările limitate.

Se așteaptă ca Arabia Saudită să-și majoreze prețul oficial de vânzare al țițeiului Arab Light către Asia pentru a cincea lună consecutivă, potrivit unui sondaj Reuters.

Netflix ar vrea să crească prețurile CITEȘTE ȘI Netflix ar vrea să crească prețurile

Între timp, Rusia nu stabilește un interval de timp pentru o interdicție a exportului de combustibili, pe care a introdus-o luna trecută, și măsura va rămâne în vigoare atâta timp cât este necesar pentru a stabiliza prețurile și pentru a aborda penuria de pe piața internă, a declarat Interfax, citată de viceprim-ministrul Alexander Novak.

Discuțiile pentru repornirea exporturilor de petrol irakiene prin intermediul unei conducte de țiței care traversează Turcia sunt încă în desfășurare, a declarat marți, pentru Reuters, un oficial irakian, la o zi după ce Turcia a declarat că operațiunile vor fi reluate săptămâna aceasta, după o oprire de aproape șase luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret