Prețurile petrolului se mențin sub 100 de dolari pe baril

Prețurile petrolului se mențin sub 100 de dolari pe baril
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2022

Prețurile petrolului aproape au stagnat miercuri și au rămas sub 100 de dolari pe baril, după date privind creșterea stocurilor americane de țiței, în timp ce cifrele inflației din SUA au susținut argumentele pentru o nouă majorare mare a ratei dobânzii de către Rezerva Federală (Fed), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul țițeiului Brent a scăzut cu 39 de cenți, la 99,10 dolari pe baril, până la ora 17:18 GMT (20:18 ora României), în timp ce cotația țițeiului U.S. West Texas Intermediate a scăzut cu 10 cenți, până la 96,74 dolari pe baril, scrie News.ro.

Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, încep să livreze energie CITEȘTE ȘI Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, încep să livreze energie

Investitorii au vândut petrol în ultimul timp, din cauza îngrijorării că creșterile agresive ale ratelor dobânzilor pentru a stopa inflația vor încetini creșterea economică și vor afecta cererea de petrol.

Prețurile au scăzut cu mai mult de 7% marți, în tranzacții volatile, și s-au stabilit la sub 100 dolari pe baril pentru prima dată din aprilie.

”Problemele legate de cerere afectează prețurile ridicate. Dolarul american exercită presiuni în scădere asupra tuturor mărfurilor. A existat o schimbare de mentalitate în ultimele două săptămâni”, a declarat Tony Headrick, analist al piețelor energetice la CHS Hedging.

Cu toate acestea, piața fizică rămâne strânsă. Valorile de referință cheie, cum ar fi țițeiul Forties și țițeiul U.S. Midland, se tranzacționează la prețuri mai mari pe piața futures, dând o imagine diferită de ceea ce se întâmplă în futures.

Săptămâna aceasta, atât Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), cât și Agenția Internațională pentru Energie (AIE) au avertizat în rapoarte lunare că cererea slăbește, în special în cele mai mari economii mondiale.

Stocurile de petrol din SUA au crescut peste așteptări, cu 3,3 milioane de barili, arată datele guvernamentale, față de așteptările pentru o retragere modestă a stocurilor.

Investitorii rămân îngrijorați de slăbiciunea recentă a cererii de combustibil la nivel mondial, care apare și în Statele Unite.

Prețurile de consum din S.U.A. au accelerat la 9,1% în iunie, deoarece costurile benzinei și alimentelor au rămas ridicate, întărind argumentele pentru ca Rezerva Federală să majoreze ratele dobânzilor cu 0,75 de puncte procentuale, în această lună.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret