Primăria Cluj va cumpăra un generator de mare capacitate pentru Kiev

Primăria Cluj va cumpăra un generator de mare capacitate pentru Kiev
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2022

Consiliul Local al Municipiului Cluj va cumpăra un generator de mare capacitate pentru capitala ucraineană Kiev, aflată în dificultate din cauza atacurilor rusești asupra infrastructurii energetice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit edilului Emil Boc, este vorba despre o susținere financiară de circa 50.000 de euro de la bugetul local, după ce primarul Kievului a făcut un apel la municipalitățile din România să sprijine Ucraina cu echipamente de căldură, având în vedere iarna grea și războiul în desfășurare cu Rusia, arată Actual de Cluj.

Enel este aproape să obțină garanții de stat pentru un credit de 12 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Enel este aproape să obțină garanții de stat pentru un credit de 12 miliarde de euro

„Noi am primit o solicitare la Asociația Municipiilor din România de la președintele Asociației Municipiilor din Ucraina care este primarul Kievului, Vitali Klitschko, care ne-a rugat în măsura în care putem să sprijinim pe perioada iernii care este lungă și grea în Ucraina, cu echipamente de căldură, de la spitale la școli, până la case.

Noi am decis să cumpărăm un generator de mare capacitate care poate duce un spital ca oamenii în nevoie să poată beneficia. Suma este undeva, dacă nu mă înșel, între 48.000 și 50.000 de euro. Repet, e un generator care poate face față unor nevoi majore în condițiile în care acolo este din nefericire un război în fiecare zi prezent acolo, ai decuplări de la sistemul energetic, ai distrugeri instalații, de infrastructură. Și nu trebuie să îi uităm că oamenii din Ucraina, națiunea aceasta admirabilă care își apără cu prețul vieții conștiința națională, demnitatea și  valorile în care comun credem, cele ale democrației.

Acest război trebuie câștigat de Ucraina pentru că dacă nu va câștiga vor fi și altele. Să pună capăt evoluției imperiale ale Rusiei în această parte a lumii. De aceea mă bucur de rezultatele excepționale ale vizitei din SUA, mă bucur de solidaritatea europeană care este de nezdruncinat pentru că pe asta a mizat Putin pe divizarea Europei și a NATO și să pună mână în trei zile pe teritoriul Ucrainei. Oamenii de pe aceasta planetă s-au solidarizat și au obligat Guvernele să îi dea o lecție”, a explicat Boc la Ziua Live, citată de actualdecluj.ro.

Consilierii locali vor dezbate la ședința online din 27 decembrie un proiect de hotărâre privind aprobarea acordării ajutorului în favoarea orașului Kiev, din Ucraina, constând în achiziționarea unui grup electrogen 330 KVA și a transportului acestuia, în contextul stării de conflict armat, finanțat din de rezervă bugetară, aflat la dispoziția Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca.

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria cluj
generator