Producția de cărbune a scăzut

Producția de cărbune a scăzut
scris 4 iul 2019

Producția de cărbune net a României a totalizat, în primele patru luni ale anului în curs, 1,284 milioane de tone echivalent petrol, fiind cu 7,8% (108.000 tep) mai mică față de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS).

În perioada menționată, România a importat 175.800 tep cărbune net, cu 33.700 tep (23,7%) mai mult față de cantitatea importată în ianuarie - aprilie 2018, scrie Agerpres.

Surpriză: Șeful Gazprom România, schimbat din funcție după 11 ani. Rușii au unificat managementul traderilor de gaze din România, Ungaria și Bulgaria CITEȘTE ȘI Surpriză: Șeful Gazprom România, schimbat din funcție după 11 ani. Rușii au unificat managementul traderilor de gaze din România, Ungaria și Bulgaria

Conform proiectului Strategiei Energetice, publicat pe site-ul ministerului de resort, cărbunele este resursă energetică primară de bază în componența mixului energetic, fiind un combustibil strategic în susținerea securității energetice naționale și regionale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
carbune
ins