PROFIT ENERGY.FORUM Neagu, GSP Power: Vrem să facem eoliene offshore la Marea Neagră

PROFIT ENERGY.FORUM Neagu, GSP Power: Vrem să facem eoliene offshore la Marea Neagră
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2020

Compania GSP Power, parte a Grup Servicii Petroliere controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu, are în vedere, printre direcțiile sale investiționale de interes, dezvoltarea potențialului eolian offshore al Mării Negre, a declarat, la Profit Energy.Forum, directorul general al companiei, Carmen Neagu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Direcțiile noastre de interes pentru realizarea unor investiții merg exact pe tendințele actuale mondiale și constau în soluții de regenerabile, parcuri fotovoltaice și de vânt, dar și în dezvoltarea unui potențial pe care Marea Neagră îl are pe lângă gaze, este vorba de potențialul pentru eoliene offshore, exact zona de nord-vest a Mării Negre, care este extrem de potrivită și în ceea ce privește posibilitățile de amplasare de astfel de turbine, dat fiind caracteristicile solului de pe fundul mării, și în privința capacității de vânt", a spus Neagu.

Potrivit oficialului GSP Power, compania a instalat deja o platformă eoliană pe coasta Franței. "Vrem să punem capabilitățile companiei și în slujba sistemului energetic național al României", a punctat Neagu.

CONFIRMARE Poșta a semnat cu Eximbank pentru un credit de 200 milioane de lei pe 12 ani, o premieră pentru companie CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Poșta a semnat cu Eximbank pentru un credit de 200 milioane de lei pe 12 ani, o premieră pentru companie

În vară, la Senat a fost depus un proiect de lege ce își propune reglementarea proiectelor de producție de energie eoliană offshore. Potrivit draftului de act normativ, companiile care vor investi în dezvoltarea și operarea de parcuri eoliene offshore în largul sectorului românesc al Mării Negre pot primi subvenții de până la 25 de euro/MWh peste prețul de piață al energiei electrice, iar dreptul de a iniția și realiza astfel de proiecte va fi obținut de la stat fie prin concesionare, în urma unei proceduri de licitație, fie prin licențiere directă. Plenul Senatului nu s-a pronunțat încă asupra proiectului.

Luna trecută, GSP Power și Romgaz au semnat un memorandum de înțelegere pentru construcția unei noi centrale pe gaze de 150 MW, cu o eficiență de 48%, si a unui parc fotovoltaic de 50 MW, pe terenul actualei centrale de la Halânga, care va fi ecologizat.

"Nu în ultimul rând, tocmai pentru că ne gândim la regenerabile, vrem să asigurăm acele capacități flexibile pe gaze care să asigure și integrarea cât mai multor regenerabile, astfel încât România să-și atingă cota de energie verde la care s-a angajat față de Uniunea Europeană. În acest sens, ne uităm la zone care, din punct de vedere al sistemului energetic, necesită echilibrări și pe care să le și ecologizăm, cum ar fi Halânga, despre care s-a mai vorbit. De ce nu și București? Poate că, în perspectivă, putem fi parteneri și pentru soluții eficiente și flexibile de cogenerare", a mai declarat Carmen Neagu.

Problemele și provocările sectorului energetic, afectat la fel ca multe alte domenii de criza generată în contextul pandemiei COVID-19, sunt dezbătute pe larg de liderii celor mai importanți jucători în domeniu, alături reprezentanți ai autorităților, la Videoconferința - Energy Profit Forum - Energia post-coronavirus, organizată în data de 8 octombrie 2020Mai multe detalii AICI

Videoconferinta este transmisă în direct pe trei platforme - postul Profit.ro TV, siteul și pe pagina de facebook ale Profit.ro - și este organizată cu sprijinul Black Sea Oil & Gas, Complexul Energetic Oltenia, FPPG, E-INFRA (Nova Power & Gas), Nuclearelectrica, OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

viewscnt
Afla mai multe despre
gsp power
carmen neagu
grup servicii petroliere
gabriel comanescu
gsp power romgaz centrala halanga
eoliene offshore marea neagra