Profitul net al grupului petrolier saudit Aramco s-a dublat în 2021, la 110 miliarde de dolari

Profitul net al grupului petrolier saudit Aramco s-a dublat în 2021, la 110 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2022

Gigantul petrolier din Arabia Saudită Aramco a raportat rezultate explozive pentru 2021, înregistrând o dublare a profitului net, la 110 miliarde de dolari, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Venitul net al Aramco în 2021 a crescut cu 124%, până la 110 miliarde dolari, comparativ cu 49 miliarde dolari în 2020, datorită prețurilor mai mari ale țițeiului, marjele mai puternice de rafinare și produse chimice și consolidarea activităților cu produse chimice în rezultatele anuale ale grupului.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Cifrele au fost în conformitate cu așteptările, analiștii chestionați de Reuters prognozând un venit net de 109,7 miliarde de dolari pentru întregul an, scrie News.ro

Acțiunile Aramco la Bursa Saudită Tadawul au crescut cu aproape 4% în tranzacțiile de duminică, după publicarea rezultatelor.

”Rezultatele noastre puternice sunt o dovadă a disciplinei noastre financiare, a flexibilității în condițiile de piață în evoluție și a concentrării constante pe strategia noastră de creștere pe termen lung, care vizează creșterea valorii pentru acționarii noștri”, a spus CEO-ul Aramco, Amin Nasser, în comunicatul privind rezultatele.

Aramco a beneficiat de creșterea prețurilor petrolului în 2021, țițeiul Brent, de referință la nivel internațional, fiind cotat la peste 80 de dolari pe baril la sfârșitul anului trecut, în creștere cu aproximativ 50% într-o perioadă de 12 luni.

Deficitul de ofertă s-a adăugat la o serie complexă de factori care generează incertitudine majoră pentru un complex de energie și mărfuri, chiar și înainte de invazia Rusiei în Ucraina.

”Deși condițiile economice s-au îmbunătățit considerabil, perspectivele rămân incerte din cauza diferiților factori macroeconomici și geopolitici”, a adăugat Nasser.

Rezultatele Aramco au fost publicare după ce Agenția Internațională pentru Energie a avertizat că piața petrolului se îndreaptă către ”cea mai mare criză a aprovizionării din ultimele decenii”, pe măsură ce sancțiunile împotriva Rusiei au început să își facă efectul iar cumpărătorii îi evită exporturile.

viewscnt
Afla mai multe despre
aramco
petrol