Revin scumpirile. OMV Petrom și Socar au majorat prețul motorinei

Revin scumpirile. OMV Petrom și Socar au majorat prețul motorinei
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 20 mar 2022

OMV Petrom a majorat în acest weekend cu 5 bani pe litru prețul motorinei atât la stațiile Petrom, cât și la stațiile OMV, mișcare efectuată și de Soccar, care a crescut prețul combustibilului diesel cu 9 bani/l. În ultimele zile, cotațiile petrolului Brent, de referință pe piața europeană și autohtonă, s-au apreciat cu peste 11%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Prețul motorinei la cele mai ieftine stații Petrom din București era duminică de 7,85 lei/l, după ce în urma ieftinirilor efectuate săptămâna trecută coborâse de la 7,99 lei/l, cât ajunsese în urma panicii instaurate la stații în urmă cu 10 zile, la 7,8 lei/l.

Prețul benzinei standard comercializată la cele mai ieftine stații Petrom a rămas același cu cel de joi, de 7,6 lei/l.

eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni CITEȘTE ȘI eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni

OMV Petrom a scumpit, tot cu 5 bani/l, și motorina din stațiile OMV. Dacă vineri motorina OMV Diesel putea fi cumpărată la un preț cuprins între 8,06-8,21 lei/l, duminică aceasta ajunsese la un preț de 8,11-8,26 lei/l. Prețul benzinei MAX MOTION 95 a rămas neschimbat, fiind cuprins între 7,8 și 7,99 lei/l, în funcție de stație.

Scumpiri a efectuat și Socar. Dacă sâmbătă dimineață, la stația Socar din Vasile Lascăr, prețul unui litru de benzină era de 7,8 lei, duminică el crescuse la 7,89 lei. Benzina a rămas la același nivel de 7,6 lei/l.

Celelalte companii au păstrat prețurile de sâmbătă dimineață.

Lukoil vindea duminică benzina standard cu 7,71-7,76 lei/l, iar motorina standard cu 7,91-7,94 lei/l, iar MOL comercializa benzina cu 7,74-7,99 lei/l, respectiv motorina cu 7,98-8,06 lei/l.

Companiile comerciante de carburanți modifică prețurile acestora în funcției de cotațiile internaționale Platts ale benzinei și motorinei, care la rândul lor sunt influențate de evoluția cotațiilor petrolului.

Evoluția cotațiilor petrolului Brent din ultima săptămână

Evoluția cotațiilor petrolului Brent din ultima săptămână

Petrolul Brent (de referință pe piața europeană, se apreciază pentru a doua zi consecutiv, de la un nivel de 97 dolari pe baril înregistrat miercuri, vineri dimineața el ajungând la unul de 109 dolari/baril, în creștere cu 2,51% față de prețul de închidere al sesiunii de joi.

Pentru a evita transmiterea volatilități ridicate de pe piața petrolului în prețul la pompă, companiile preferă să îl actualizeze pe cel din urmă cu o întârziere de câteva zile.

De la începutul anului, Brent-ul s-a apreciat cu aproximativ 45%, în timp ce prețurile carburanților comercializați în România, cu circa 25%.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
omv
petrom
socar