Profitul net al KMG International a urcat de șase ori anul trecut, până la 80 milioane dolari

Profitul net al KMG International a urcat de șase ori anul trecut, până la 80 milioane dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2018

Profitul net al grupului KMG International (KMGI), fostul grup Rompetrol, s-a majorat anul trecut de șase ori față de cel din 2016, până la un nivel de 80 milioane dolari, a anunțat joi compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu o lună, Profit.ro a anunțat că majorarea cotațiilor internaționale la benzină și motorină, creșterea vânzărilor de carburanți și evoluția favorabilă a cursurilor valutare au majorat anul trecut de 6 ori profitul net al Rompetrol Rafinare din grupul KMG International, operatorul rafinăriilor Petromidia și Vega, la 419,51 milioane lei, față de circa 70 milioane lei în 2016.

Totodată, rezultatul operational (EBITDA) pentru 2017 s-a ridicat la 242 milioane dolari, cu circa 20% peste nivelul consemnat în 2016 și triplu față de cel din 2012 (79 milioane dolari), arată news.ro.

KMGI a reușit în perioada 2012-2017 reducerea semnificativă a datoriilor totale - de la 925 milioane dolari în 2012 la 416 milioane dolari anul trecut, respectiv 608 milioane dolari în 2016.

Corespondență din Londra: OMV - Vrem să devenim principalul furnizor integrat de gaze naturale din Europa CITEȘTE ȘI Corespondență din Londra: OMV - Vrem să devenim principalul furnizor integrat de gaze naturale din Europa

Anul 2017 a reprezintat un punct cheie în evoluția grupului, consideră directorul general al grupului, Zhanat Tussupbekov.

”Anul 2017 reprezintă un punct cheie în evoluția grupului, nu doar pentru rezultatele record atinse, ci și pentru că am reușit să consolidăm și să transformăm activitățile grupului la nivelul unui leader regional. Acum este momentul și suntem pregătiți pentru a trece la alt nivel, să ne concentrăm pe dezvoltarea noastră în România și în bazinul Mării Negre, atât în zonele unde suntem deja prezenți, dar și să ne uităm cu încredere la alte țări și la potențialul acestora de a face parte din strategia grupului”, a declarat Zhanat Tussupbekov.

De asemenea, consolidarea și centralizarea liniilor de finanțare au contribuit și la scădere de peste trei ori a datoriilor nete (194 milioane dolari în 2017) dar și la imbunătățirea semnificativă a fluxurilor de numerar disponibile la nivelul grupului. Cifra brută de afaceri obținută de grup anul trecut s-a ridicat la peste 9,5 miliarde dolari, în creștere cu circa 36% față de nivelul înregistrat în 2016.

”Rezultatele au fost susținute de creșterea volumului de materii prime procesate și a vânzărilor de produse petroliere în România și regiune, optimizarea și eficientizarea costurilor de prelucrare, logistice și distribuție, dar și de implementarea unor programe de transformare a activităților curente în vederea reducerii cheltuielilor operaționale și creșterea profitabilității”, se arată în comunicat.

Contribuția grupului la bugetul României din 2007 și până în prezent se ridică la peste 14,8 miliarde dolari, din care peste 60% în perioada 2012-2017. Anul trecut, KMGI a virat peste 1,3 miliarde dolari către bugetele centrale si locale, potrivit companiei.

TVA de 9% pregătită pentru furnizarea de electricitate și gaze naturale, energia termică în sistem centralizat și serviciile de salubrizare a localităților CITEȘTE ȘI TVA de 9% pregătită pentru furnizarea de electricitate și gaze naturale, energia termică în sistem centralizat și serviciile de salubrizare a localităților

Parte a strategiei inițiate în 2012 de grup, segmentul de retail a înregistrat o creștere constantă, atât în România cât și în regiunea Mării Negre.

”Pe plan local, volumul carburanților comercializați (benzine, motorine, GPL - gaz petrolier lichefiat) s-a majorat de la 1,6 milioane tone în 2012 la aproape 2 milioane tone în 2017 (+7% peste nivelul din 2016), pe fondul unei extinderi a rețelei cu 9% până la 1.028 de puncte de distribuție și 243 de stații GPL auto”, se arată în comunicat.

Divizia de trading a grupului a consemnat în 2017 un volum total al materiilor prime și produse petroliere tranzacționate de circa 19,3 milioane tone, în creștere cu 18% față de nivelul atins în 2016. Acestea au cuprins și materiile prime livrate pentru aprovizionarea unităților de producție ale grupului, dar și transferul/vânzarea produselor petroliere către subsidiarele din regiune și parteneri externi.

viewscnt
Afla mai multe despre
kmgi
rompetrol