Rafinăria Petromidia, amendată de Garda de Mediu Constanța cu 100.000 de lei în urma incendiului din urmă cu o lună

Rafinăria Petromidia, amendată de Garda de Mediu Constanța cu 100.000 de lei în urma incendiului din urmă cu o lună

Foto: Inquam Photos / Costin Dincă

Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2021

Rafinăria Petromidia a fost amendată de Garda de Mediu Constanța cu suma de 100.000 de lei, în urma incendiului din urmă cu o lună, în care trei persoane și-au pierdut viața. Garda de Mediu amendase deja Petromidia cu 50.000 de lei pentru același eveniment, acum sancțiunile fiind pentru că nu s-au luat măsuri pentru prevenirea poluării în timpul acțiunilor de revizie și curățare a instalațiilor.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Garda de Mediu a transmis că a făcut verificări pe platforma Petromidia în urma unor sesizări primite de la localnici din Năvodari, scrie News.ro.

Prima TV transmite CFR Cluj - Young Boys Berna din turul 3 preliminar al UEFA Champions League CITEȘTE ȘI Prima TV transmite CFR Cluj - Young Boys Berna din turul 3 preliminar al UEFA Champions League

"Pentru soluționarea unor petiții transmise instituției noastre în perioada 13.07.2021-20.07.2021 de către cetățenii din Năvodari, comisarii Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Constanța au efectuat verificări pe platforma industrială Petromidia unde se desfășurau lucrări de revizie - curățare instalații rafinare ca urmare a incidentului produs în data de 02.07.2021”, se arată în comunicat.

Sursa citată menționează că rafinăria a fost amendată cu 100.000 de lei.

"S-a constatat ca în timpul efectuării lucrărilor de reparații/revizie nu s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea poluării, iar pentru neconformitatile constatate s-a aplicat sancțiune contravențională, conform prevederilor Legii 278/2013 privind emisiile industriale, art. 11, litera a, în valoare de 100.000 lei”, precizează sursa citată.

În 19 iulie, Garda de Mediu Constanța anunțase că a amendat cu 50.000 de lei Rafinăria Petromidia, tot în urma evenimentului din 2 iulie, în urma căruia trei bărbați și-au pierdut viața, unul pe loc, iar ceilalți doi la o clinică din Germania unde fuseseră transferați cu arsuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
rafinăria petromidia
amenda