Remunerație exorbitantă, dezvăluită. Cât câștigă CEO-ul celei mai importante companii petroliere din România, OMV Petrom

Remunerație exorbitantă, dezvăluită. Cât câștigă CEO-ul celei mai importante companii petroliere din România, OMV Petrom
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 25 mar 2022

Christina Verchere, CEO-ul celei mai importante companii de petrol și gaze din România, OMV Petrom, a încasat în 2021 aproximativ 2 milioane de euro, doar o cincime din sumă reprezentând salariul de bază, de 414.000 euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Pe lângă salariul de bază, Verchere a mai primit de la companie și un bonus anual, de 589.000 de euro, plus o tranșă "de stimulare pe termen lung", pentru perioada 2019-2021, de 487.700 euro.

Tranșa de stimulare pe termen lung poate fi în numerar sau sub formă de acțiuni, iar plata se realizează la finalul perioadei de performanță de trei ani. După perioada de performanță de trei ani, valoarea de plată și numărul de acțiuni desemnate în acest scop depind de nivelul de realizare a obiectivelor pentru criteriul de performanță respectiv.

Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România CITEȘTE ȘI Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România

Membrii Directoratului OMV Petrom angajați din străinătate primesc și o compensație pentru planurile de pensie anterioare, 248.500 euro în cazul Christinei Verchere .

La aceste sume se aplică și indemnizația de 20%, aplicabilă, cu titlu temporar, tuturor contractelor de muncă în vederea compensării transferului contribuțiilor de asigurări sociale de la angajator către angajat.

Luând toate aceste elemente în calcul, în cazul directorului executiv al OMV Petrom, rezultă un total de aproximativ 2 milioane de euro.

Datele au fost publicate în Raportul de Remunerare pentru membrii Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere ai OMV Petrom.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune

Situația celor doi membri de naționalitate română ai directoratului, directorul financiar Alina Popa, respectiv șeful diviziei de rafinare și marketing, Radu Căprău - Salariul lor de bază a fost de circa 270.000 euro, la care s-a adăugat un bonus anual de aproximativ 140.000 euro, și tranșe tot de stimulare pe termen lung, de circa 165-180.000 euro, plus indemnizația de 20% pentru transferul CAS de la angajator către angajat.

Frank Neel, șeful diviziei de gaze și energie, a fost remunerat de OMV Petrom cu aproximativ 800.000 de euro în 2021, în timp ce ceilalți doi membri ai Directoratului, Christopher Veit și Peter Zeilinger, au încasat 670.000 euro, respectiv 300.000 euro.

În plus față de componentele remunerării de mai sus, membrii directoratului primesc beneficii în natură, inclusiv mașină de serviciu și asigurare pentru accidente. Pentru angajați străini, au fost convenite indemnizații suplimentare (de exemplu pentru cazare). Pentru anul financiar 2021 au fost plătite următoarele beneficii în natură: Christina Verchere: 581 euro; Alina Popa: 363 euro; Radu Căprău: 363 euro; Franck Albert Neel: 366 euro; Christopher Veit: 348 euro.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi

OMV Petrom a raportat pentru 2021 un profit net de 2,864 miliarde lei, în creștere cu 122% față de cel din 2020 (1,291 miliarde lei), însă mai mic cu 21% comparativ cu câștigul net din 2019, de dinainte de pandemia COVID-19, care s-a ridicat la 3,635 miliarde lei. În 2018, compania controlată de grupul austriac OMV a afișat un profit net de peste 4 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu
verchere
omv
petrom
membri
directorat