Revenire puternică a producției Romgaz

Revenire puternică a producției Romgaz
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 4 feb 2021

Romgaz și-a majorat producția, în ultimul trimestru al anului trecut, până la nivelul celei din perioada similară a anului 2019, după ce în trimestrele al doilea și al treilea aceasta scăzuse considerabil. Cu toate acestea, pe întreg anul trecut, producția principalului producător de gaze din România a scăzut cu 14,2%, la 29,24 milioane barili echivalent petrol (bep).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În trimestrul al patrulea, Romgaz a extras 8,55 milioane bep hidrocarburi (din care 8,5 milioane bep gaze) cu numai 0,2% sub volumul extras în perioada similară a anului precedent, când a extras 8,57 milioane bep hidrocarburi (din care 8,53 milioane bep gaze).

Față de trimestrul al treilea al anului trecut, Romgaz și-a majorat producția în ultimul trimestru al anului cu aproape 40%.

Livrările de gaze din producția internă către terți s-au majorat cu 14% față de ultimul trimestru al anului 2019 și cu aproape 100% față de cea din trimestrul al treilea al acestui an.

EXCLUSIV PMB și-a declarat intenția fermă de a cumpăra ELCEN, Romgaz nu. Cât trebuie să plătească și de unde face rost de bani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV PMB și-a declarat intenția fermă de a cumpăra ELCEN, Romgaz nu. Cât trebuie să plătească și de unde face rost de bani

Așa se face că, deși și-a redus producția pe tot anul cu 14%, livrările către terți au fost cu numai 10% mai mici.

Romgaz și-a majorat în 2020 cu 59% producția de energie electrică față de cea din 2019.

Totodată, compania a facturat servicii de extragere gaze din depozitele Depogaz pentru 1,8 miliarde metri cubi, cu peste 40% față de anul 2019, activitatea de injecție suferind însă, fiind mai redusă cu 57,4% față de cea din 2019.

În 2019, intrarea în vigoare controversatei OUG 114 a determinat depozitarea unor cantități mare de gaz, ca urmare a faptului că furnizorii le cumpărau la preț reglementat, de 68 de lei/MWh.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
producție
gaze
revenire