România, una din țările UE cel mai puțin dependente de importurile de petrol

România, una din țările UE cel mai puțin dependente de importurile de petrol
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2019

România se numără printre statele Uniunii Europene cel mai puțin dependente de importurile de petrol, cu o pondere de 61% a importurilor nete în consumul de petrol, arată datele pentru anul 2017 publicate de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O dependență de importurile de petrol mai mică decât România se înregistra în Marea Britanie, unde importurile nete aveau o pondere de 35% din consumul de petrol, în timp ce Danemarca este țara unde rata de dependență de importurile de petrol este negativă (minus 4%), scrie Agerpres.

Grupul britanic BP își vinde proprietățile din Alaska pentru 5,6 miliarde de dolari, retrăgându-se din regiune după 60 de ani de activitate CITEȘTE ȘI Grupul britanic BP își vinde proprietățile din Alaska pentru 5,6 miliarde de dolari, retrăgându-se din regiune după 60 de ani de activitate

La polul opus, statele membre cele mai dependente de importurile de petrol sunt Estonia, cu o rată dependență de 115%, Malta 104%, Slovenia (103%) și Bulgaria (102%).

În cazul României, dependența de importurile petroliere a crescut constant în ultimii ani și este la cel mai ridicat nivel de după 2008, în timp ce în în anul 2011 s-a înregistrat cea mai mică rată de dependență, respectiv 46,63%.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
import