Deutsche Bank: Datele financiare solicitate de democrații din Congres în cadrul investigației împotriva lui Trump includ declarațiile fiscale

Deutsche Bank: Datele financiare solicitate de democrații din Congres în cadrul investigației împotriva lui Trump includ declarațiile fiscale
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2019

Deutche Bank a dezvăluit marți, într-un document destinat unei instanțe americane, că datele financiare legate de Donald Trump și trei dintre copiii săi, solicitate de democrații din Congres, includ declarații fiscale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Două comisii din Camera Reprezentanților au citat Deutsche Bank, în luna aprilie, pentru a furniza date financiare ale președintelui și copiilor săi Donald Trump Jr., Ivanka Trump și Eric Trump, scrie News.ro.

Documentul depus de Deutsche Bank la o curte de apel americană arată că deține declarații fiscale pe care ar trebui să le predea dacă va fi obligată să respecte citațiile, pe care familia Trump încearcă să le blocheze. Nu este clar cui aparțin declarațiile fiscale, deoarece numele au fost scoase din documentul depus în instanță.

Firea, o nouă decizie: \'\'Ziua fără autoturisme\'\' în București CITEȘTE ȘI Firea, o nouă decizie: ''Ziua fără autoturisme'' în București

Un avocat al familiei Trump nu a putut fi contactat pentru comentarii, iar Deutsche Bank a refuzat să comenteze.

Democrații din Comisia pentru fiscalitate (House Ways and Means Committee) vor să obțină declarațiile fiscale personale și de afaceri ale lui Donald Trump, pe care acesta refuză să le predea.

Deutsche Bank este principalul creditor al afacerilor imobiliare ale lui Trump. Un document din 2017 arată că Trump avea la momentul respectiv datorii de cel puțin 130 de milioane de dolari către banca germană.

Citațiile trimise Deutsche Bank, emise de Comisia pentru Servicii Financiare și Comisia pentru Informații, cer date referitoare la conturi, tranzacții și investiții ale lui Trump și cei trei copii menșionați, membrilor apropiați de familie și mai multor entități ale Trump Organization, inclusiv date privind posibilele legături cu entități străine.

Deutsche Bank a arătat marți că deține și declarații fiscale aparținând unpr membri apropiați de familie, așa cum sunt definiți în citații, dar nu a dezvăluit nume.

Un avocat al familiei Trump a cerut curții de apel să nu permită băncii să predea datele financiare, afirmând că Congresul nu are autoritatea să le solicite. Curtea nu s-a propunțat încă în acest caz.

Familia Trump mai încearcă, separat, că blocheze o altă citație din partea Comisiei pentru Servicii Financiare trimisă către Capital One Financial, în care solicită date referitoare la afacerile de hotelărie ale Trump Organization.

Capital One a anunțat marți, într-un codument prezentat instanței, că nu deține declarații fiscale menționate de citație. Banca nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Curtea de apel a cerut săptămâna trecută ambelor bănci să dezvăluie dacă au în posesie declarații fiscale.

Înainte de președinția Trump, candidații prezidențiali obișnuiau să își publice declarațiile fiscale în timpul campaniilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutche bank
trump