Rusia inaugurează primul său gazoduct spre China

Rusia inaugurează primul său gazoduct spre China
scris 2 dec 2019

Rusia va inaugura luni primul său gazoduct spre China, acesta fiind de altfel unul din cele trei mari gazoducte destinate să îi consolideze poziția de cel mai mare exportator mondial de gaze naturale, transmite AFP.

Beijingul a devenit un partener strategic pentru Moscova, care încearcă să își diversifice piețele de export, în condițiile în care în prezent exporturile rusești de gaze naturale merg în special în Europa, scrie Agerpres.

E.ON restructurează divizia din Marea Britanie CITEȘTE ȘI E.ON restructurează divizia din Marea Britanie

Denumit Power of Siberia, gazoductul inaugurat luni are o lungime de peste 2.000 de kilometri și va conecta zăcămintele de gaze naturale din Siberia orientală de frontiera ruso-chineză. La rândul său, China ar urma să finalizeze în 2022-2023 un gazoduct care va face legătura între frontiera cu Rusia și metropola Shanghai. 

Noul gazoduct este însoțit de un uriaș contract de aprovizionare de gaze, semnat în luna mai 2014 de grupul rus Gazprom și concernul chinez CNPC, și a cărui valoare este estimată la peste 400 de miliarde de dolari pe 30 de ani.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
rusia
china
gazoduct